32. kolo
14.04.2013 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lamela vystřelil Římu výhru, AS dál útočí na poháry

Napínavé utkání mezi domácími hráči turínského FC a římským AS končí výhrou hostí. Ti se díky Pablu Osvaldovi dostali do vedení, na které ale díky chybě obranných řad AS dokázal soupeř rychle zareagovat. O třech bodech pro Římany rozhodl krásnou střelou Erik Lamela.

Turín ještě nemá jistou záchranu a tak si chtěl nějaké body připsat na domácím stadionu. K dispozici byl již i stoper Angelo Ogbonna, proti bývalým spoluhráčům nastoupil například i Alessio Cerci, čerstvý reprezentant. Mimo hru zůstal další bývalý Říman Matteo Brighi. Na hrotu čtyřčlenného útoku nastoupil jako vždy kapitán Rolando Bianchi.

Římský tým by po delší odmlce zase rád promluvil do evropské kopané, ani tento rok to ale nevypadá na nějaký hlubší průlom. Po překvapivé porážce od Palerma a bodu z městského derby potřebovali Vlci nutně zvítězit a posunout se opět na pátou pozici. AS čeká napínavý duel s Interem v rámci Coppa Italia, takže jen na lavičce zůstali Francesco Totti, Marquinhos a do utkání nezasáhl ani Daniele De Rossi. Již od úvodních minut dostal šanci také kritizovaný italo-argentinský útočník Pablo Osvaldo, podporován Lamelou s Dodem.

Na první centr z kopaček Simoneho Perrotty nedosáhl naskakující Osvaldo, na druhé straně hrozil nebráněný Riccardo Meggiorini - stopku mu ale vystavil záložník Miralem Pjanič. Po individuální akci mladíka Doda se do zakončení málem dostal Erik Lamela, nakonec ale míč z jeho kopaček mířil nad břevno.

AS bylo za svou aktivitu odměněno, na rohový kop a následný centr Federica Balzarettiho si naběhl Daniel Pablo Osvaldo a skóroval - 1:0.

Granata ale rozhodně neskládala zbraně - z volného přímého kopu zakroutil Alessio Cerci míč do tyče Stekelenburgovy brány! Také domácí FC ale svého tlaku nelitovalo a po zásluze vyrovnalo. Stopeři AS se nedohodli, kdo z nich by měl odstranit centr na nabíhající protihráče a jejich laxní přístup proměnil Rolando Bianchi na vyrovnávací branku.

Krátce ke konci první půle viděl z rukou sudího Romea první žlutou kartu obránce Balzaretti, což více ovlivnilo průběh druhého dějství. V něm muselo AS poprvé nuceně střídat, když se zranil Miralem Pjanič. Místo mladého tvůrce hry zaujal tvůrce o něco starší - kapitán Francesco Totti. Hrozilo ale na druhé straně a opět v tom měla kopačky dvojice Cerci - Bianchi. Prve jmenovaný vypálil, druhý zakončoval. Oba neúspěšně.

A tak se mohli radovat hosté. Z nenápadné akce postupoval Erik Lamela vstříc brankáři Gilletovi a když jej obránci nijak neatakovali, zkusil vypálit. Jeho technický projektil zapadl přímo za Gilletova záda a Římané se mohli radovat.

Ke své oblíbené disciplíně se dostal i Totti, jeho ránu z přímého volného kopu ale Gillet výborně vyrazil. Následně obdržel druhou žlutou kartu Federico Balzaretti, takže pro hosty nastala těžká desetiminutovka. Do šance se ale dostali právě oni - záložník Michael Bradley ale nezakončil akci vůbec dobře a poloprázdnou bránu minul. Trenéru Andreazzolimu to ale vadit nemuselo, jeho svěřenci jsou nyní na pár chvil na pátém místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jestli AS nevyhraje může se pomalu začít loučit s pohárama tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2.............

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas musí AS bezpodmínečně vyhrát. 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xz07mx_torino-1-2-as-roma_sport#from=embediframe

Druhá sezona v Evropě a Lamela se předvádí čím dál víc...uvidíme jesli zůstane v AS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele