26. kolo
23.02.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Città di Palermo - Janov CFC 0:0

Bezbranková remíza, to je zhruba takový výsledek, který nikoho u zápasu Palerma s Janovem, dvou celků bojujících o záchranu, příliš nepřekvapí. Remíza toho sice ani pro jednu stranu moc neřeší, nicméně Palermo potřebovalo tři body mnohem víc. A nebýt Sebastiena Freye, mohli všechny body skutečně zůstat doma.

Trochu zvláštní příchuť mělo jediné sobotní utkání italské nejvyšší soutěže pro oba kouče, kteří stáli proti svým bývalým klubům. Alberto Malesani, nynější lodivod Palerma, navíc stál proti klubu, jenž ho v loňské sezoně vyhodil hned dvakrát.

Palermu se letos nedaří a štěstí mu příliš nepřeje, což dokumentoval úvod zápasu. Miccoliho zpětná přihrávka z levé strany totiž byla sražena do Freyovy náruče a když pak Miccoli střílel z trestného kopu, málem si míč do vlastní branky srazil Vargas, ale nakonec kulatý nesmysl přeletěl břevno.

Nakonec mohl jít do vedení Janov. Po půlhodině se dostal k první šanci hostů po Vargasově skvělém pasu Marco Borriello, ale gólman Sorrentino ho dobře zlikvidoval. Z protiútoku na druhé straně hrozil Iličić, ale ani on nebyl úspěšný. V závěru prvního dějství ještě provětral Sorrentinovy rukavice Bertolacci a vzápětí se Janov dožadoval penalty za zatažení Rossiho Garcíou, ale sudí Orsato pískal na znamení konce první půle.

Po změně stran došlo opět k souboji Borriello-Sorrentino a znovu byl úspěšnější palermský gólman. Z trestného kopu to také ještě jednou zkoušel Miccoli, ale prostor mezi třemi tyčemi minul. Na hřiště v 65. minutě vyběhl místo Fabbriniho Boselli a málem se hned proti svému bývalému zaměstnavateli prosadil, ale Janov měl štěstí, že v jeho brance stál Frey. Ten totiž skvělým zákrokem Boselliho zneškodnil.

Čtvrthodiny před koncem potkala domácí nepříjemná zpráva - Salvatore Aronica, již se žlutým napomenutím, zajel skluzem u postranní čáry do Borriella a musel se předčasně poroučet ze hřiště. Palermo tak dohrávalo v desíti, ale přesto ještě zabojovalo o tři body. Miccoli proti Freyovi ale znovu neuspěl a když ani v nastaveném čase si nedokázalo Palermo vytvořit pořádnou vítěznou šanci, museli si domácí borci po závěrečném hvizdu vyslechnout pískot tribun.Bezbranková remíza, to je zhruba takový výsledek, který nikoho u zápasu Palerma s Janovem, dvou celků bojujících o záchranu, příliš nepřekvapí. Remíza toho sice ani pro jednu stranu moc neřeší, nicméně Palermo potřebovalo tři body mnohem víc. A nebýt Sebastiena Freye, mohli všechny body skutečně zůstat doma.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele