34. kolo
28.04.2013 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Iličić opět rozhoduje, Palermo stoupá!

Bude to ještě boj, ale Palermo se dokázalo vzchopit a porazit favorita z Milána! Ve skvělé střelecké formě se ukazuje slovinský záložník Josip Iličić a jeho posunutí do role útočníka. Iličić skóroval také dnes, když rozhodl utkání s decimovaným Interem. Milánský tým opouští pohárové příčky.

Fráze vedení, která se odvolává na přílišný počet zraněných, bývá fanoušky brána jen jako výmluva matných výkonů. Ne tak v podání Interu Milán. Týmu mladého trenéra Stramaccioniho v určitou chvíli scházelo až 14 hráčů! Dnes k nim přibyl další hráč, argentinský veterán Javier Zanetti.

Jako první musel být na pozoru brankář Samir Handanovič, který zasahoval po Miccoliho zakončení. Práci měl i jeho protějšek, domácí brankář Stefano Sorrentino. Toho pro změnu vystrašila rána kapitána Javiera Zanettiho. Po úvodní aktivní sekvenci obou týmů se Inter dostal pod tlak, ze kterého rezultoval úvodní gól. Nedůsledná obrana Nerazzurri neodvrátila míč, čehož využil Fabrizio Miccoli. Zkušený střelec ale nesobecky přiťukl míč Josipu Iličićovi, který technickou střelou překonal bezmocného Handanoviče.

Jako by nočních můr nebylo dostatek, po sedmnácti minutách pobytu na hřišti musel střídat Javier Zanetti. Ztrátu klíčového muže na hřišti i v kabině nesli jeho spoluhráči velmi těžko a k míči se častěji dostávalo Palermo. Jejich klidnou kombinační hru přerušil jen aktivní Ricky Álvarez, ale jeho pokus byl přinejmenším nepřesný.

Po nepřesné kombinaci Miccoliho s Iličićem a následné střele mohlo udeřit na druhé straně. Na centrovaný míč si naběhl holohlavý veterán Tommaso Rocchi a zkoušel své štěstí, ale zamířil jen těsně vedle Sorrentinovy levé tyče. Druhý poločas otevřel aktivní Inter, Jonathanovu ránu ale Sorrentino vytěsnil mimo.

Po faulu na pronikajícího Josipa Iličiće dostalo Palermo příležitost kopat strandardní situaci, na střelu Santiaga Garcii těsně nedosáhl Salvatore Aronica. Mimo tři tyče zamířila i rána Jasmina Kurtiće z uctivé vzdálenosti. Hráči Rosanero mohli pojistit svůj náskok, proti parádnímu voleji kapitána Miccoliho ale ještě lépe zasáhl zkušený brankář Handanovič a oslavy domácího kotle pozdržel.

Poté se do zápasu podíval také velmi dlouho zraněný útočník Abel Hérnandez, který jen přihlížel, jak dvakrát za sebou neuspěl Ricky Álvarez. Argentinský záložník sice patřil spíše ke zklamáním sezony, poslední dobou je ale právě on jedním z mála pozitiv týmu z Milána. Ve své druhé šanci ale Álavrez přestřelil.

Přesto mohli Nerazzurri brát alespoň bod - v závěru přišpendlili svého soupeře a pálili snad ze všech pozic, pečlivá obrana v čele s brankářem Stefanem Sorrentinem ale jejich snahy překazila. Důležité tři body si připisuje Palermo a nadále doufá v záchranu. Po výsledku v Římě se navíc ocitá mimo sestupové příčky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 ..ta marodka Interu je obrovska ale uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

yeeeeeeeeeeeeeeeees Palermo sa zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

idu za zachranou

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xzet6m_palermo-vs-inter-milan-1-0-match-highlights_sport#from=embediframe

Tak Iličič má v závěru sezony docela solidní formu. Snad se Palermu ta záchrana vyddaří

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele