32. kolo
14.04.2013 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Branka Iličiče nestačila, Bologna remizuje s Palermem

Palermo se rozešlo s Bolognou remízou, na brzkou branku Josipa Iličiče odpověděl záhy Manolo Gabbiadini. Výsledek může maximálně uklidnit Sienu, která je díky včerejší výhře stále mimo sestupové příčky. Bologna panuje klidnému středu tabulky na dvanáctém místě.

Necelé čtyři minuty trvalo, než se hráči znovu uskupili kolem středového kruhu k rozehrání. Důvodem byl gól z kopačky Josipa Iličiče, který dal Palermu naději na bodový zisk. A ten Palermo nutně potřebuje, chce-li se zachránit. Brankáře Curciho překonal slovinský záložník technickou střelou, když využil zaváhání defenzívy Bologně a z hranice pokutového území skóroval.

V desáté minutě se opřel do balonu opět Slovinec Josip Iličič, tentokrát byl ale Gianluca Curci již připraven a jeho ránu lapil. Kdyby proměnil, možná by se utkání vyvíjelo zcela jinak. Takto ale trestali hosté. Respektive, vinu za inkasovanou branku nese především zkušený brankář Stefano Sorrentino, jemuž dlouhý nákop prošel mezi nohama a dovolil tím rychle reagujícímu Manolu Gabbiadinimu srovnat krok - 1:1.

Závěr poločasu se nesl ve znamení rosanero, na dlouhý míč si naběhl domácí kapitán Fabrizio Miccoli a osamocen před Curcim napálil tyč! Tím uzavřel první půli, v níž se rodí remíza.

Pro Josipa Iličiče jsou poslední týdny zdrojem radosti - dává góly, je hvězdou týmu a Palermu se daří o mnoho lépe. Dnešní utkání má ale pro mladého Slovince také stinnou stránku, protože již deset minut po změně stran musel být Josip Iličič střídán. Z důvodů zranění odkulhal za postranní čáru a nahradil jej mladík Paulo Dybala.

Fabrizio Miccoli je na Sicílii živoucím fenoménem, jeho oddanost klubu je široce známá a fotbalové kvality nepopíratelné. To prokázal i ři své další akci, kdy opět zkoušel pozornost brankáře Curciho. Také tentokrát se ale jeho snaha nepotkala s úspěchem a remízový stav dále trval. Na druhé straně si žádalo mnoho diváků penaltový zákrok po pádu Alberta Gilardina, sudí Doveri byl ale jiného názoru a nechal ve hře pokračovat.

Když se nedařilo rozeným zakončovatelům, se svou troškou do mlýna přispěchal ke konci utkání také obránce Steve von Bergen, jehož přesná dělovka řádně protáhla brankáře Gianluku Curciho. Bývalý gólman AS Řím ale ránu vyrazil a tak se na Sicílii body jen dělí. To Palermu moc nepomáhá, neboť je po včerejší výhře Sieny stále na sestupových pozicích.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2...........

Reagovat
vanGomm

Tip HX.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele