30. kolo
30.03.2013 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS padlo, jeho přemožitelem je Palermo

Takový zápas možná čekal málokdo, přesto se stal skutečností. Palermu reálně hrozil sestup, AS bylo jasným favoritem. Po devadesáti minutách se ale díky gólům Iličiče a Miccoliho raduje právě ostrovní celek. Giallorossi tak musí sen o pohárových příčkách opět odložit.

Kouzlo trenéra Andreazzoliho trvalo dlouho, za což mohl styl naprosto odlišný od ‚zemanovské‘ éry. S novým trenérem stavělo AS především na pečlivé defenzívě s trojicí stoperů, osobě Daniele De Rossiho a v útoku dostával nejvíce prostoru kapitán Francesco Totti. Ten nastoupil i dnes, podporován netradiční dvojicí Florenzi - Perrotta. Zdraví do hry nepustilo Marquinhose, do nominovaných se znovu vrátil útočník Mattia Destro.

Oba celky začaly pěkně od podlahy, jak se na utkání s horkokrevnými sicilskými hráči sluší. Přesto se jako první drali do zakončení domácí Giallorossi. Po rohovém kopu se rozhodl zakončit Leandro Castán, ale po hlavičce spíše zakrýval hlavu do dlaní.

Palermo se nenechalo v aktivitě nijak zahanbit a po minutě málem slavil Fabrizio Miccoli, kterému na poslední chvíli vypíchl míč Nicolas Burdisso. Nebýt vracejícího se Argentince, Stekelenburg by pravděpodobně kapituloval. Sotva uběhlo pár momentů, duel Miccoli vs. Stekelenburg pokračoval. Tentokrát se mezi oba aktéry postavilo dokonce břevno!

V nedávném rozhovoru prozradil římský sportovní ředitel jméno hráče, který je podle něj z Palerma nejnebezpečnější - Josip Iličič. Možná si toto interview přečetl, protože o sobě dal velmi důrazně vědět. Ofenzivně laděný záložník si pohrál s Burdissem a chladnokrevně překonal brankáře Stekelenburga - první změna skóre ve prospěch podceňovaného Palerma.

Do zajímavé pozice se dostal i úřadující král Říma, Francesco Totti. Na jeho pokus ale Sorrentino zareagoval výborně a založil akci, která skončila pro Vlky tragicky - jak se to dělá, ukázal kapitán na druhé straně. Fabrizio Miccoli dostal od římské obrany prostor a ten využil bezezbytku - 2:0.

Římané znali důležitost tohoto klání a jejich šance na bodový zisk přišel do druhé půle posilnit nejen Pablo Osvaldo, ale také Miralem Pjanič. Změna byla hned znát - po Lamelově nepřesném přímém kopu se zastřeloval právě italo-argentinský útočník Osvaldo. Reprezentačnímu útočníkovi role na hrotu útoku svědčila a trenérovi chtěl splatit důvěru vstřeleným gólem. Dlouho se ale zastřeloval, i když na něj mířilo mnoho centrů.

Deset minut před koncem utkání již bylo mnoha příznivcům AS jasné, že s pohárovými příčkami se budou muset zase na chvíli rozloučit, protože na motivované Palermo dnes jejich hráči mít nebudou. Naopak sicilský celek vykřesal naději o setrvání v Serii A. Přesto se Giallorossi ještě pokusili o zdramatizování, když se na bránu s míčem u nohy řítil Pablo Osvaldo. Jeho technicky zamýšlený pokus ale Sorrentino zkušeně vyrazil na rohový kop. A to bylo vlastně vše, co hosté vymysleli. Po právu tak odcházejí se svěšenými hlavami, naopak Palermo se raduje z nečekaného vítězství.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Miccolli 3x

Reagovat
scr

1:3 AS!

Reagovat
smazaný uživatel

palermo posobi velmi stratene 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Totti,Totti FORZA ROMA

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele