18. kolo
22.12.2012 15:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Fialky vítězí především díky dvěma gólům Jovetičovým

Stevan Jovetič se opět vrátil na hřiště a jeho návrat byl po delší době gólový. Dvěma zásahy potopil domácí Palermo, které tak bude mít v jarní části sezony co napravovat.

Situace po dnešním zápase není pro Palermo vůbec jednoduchá, díky mnoha okolnostem je totiž až na osmnáctém místě. Od nesestupového Cagliari jej sice dělí jen jeden bod, ale současné postavení se určitě velmi razantně liší od předsezónních představ vedení klubu. Dnešní prohra s Montellovou družinou jen podtrhla výrazně negativní formu.

Už na sklonku první desetiminutovky si za obranu naběhl Černohorec Jovetič, jeho pokus ale brankář Samir Ujkani vyrazil na rohový kop. Poté se probudilo Palermo, ale jeho snahu systematicky ničila hostující defenzíva. Nejzajímavější šanci první půle měl na svědomí v jejím závěru vysoký Luca Toni, který se díky důrazu před bránou dostal k míči, ale nezakončil právě nejpovedeněji.

Chvíle oddechu měla na Fialky zázračný účinek. Po pěti minutách zde druhé půle se totiž měnilo skóre. Rychlá kombinace Fiorentiny přinesla pas za obranu a jeho adresát Jovetič si se zbytkem akce poradil na výbornou - 1:0.

Dvacet minut před koncem utkání se o srovnání pokusil Miccoli, jeho střela z volného přímého kopu ale mnoho škody nenadělala. O deset minut později se ve vápně pod nátlakem obránce zhroutil Luca Toni a sudí Celi nařídil pokutový kop. Toho se 'panenkovsky' ujal Stevan Jovetič a výsledek není třeba dále komentovat - 2:0.

Svého spoluhráče po ruce v pokutovém území napodobil Gonzalo Rodriguez a také on se mohl radovat ze vstřeleného gólu. To byla poslední sladká tečka za utkáním, v němž Fiorentina jasně dominovala a po právu si odváží tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1..............

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

najblizsie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele