10. kolo
30.10.2012 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - AC Milán 2:2

Milánské AC se i přes dvougólové manko vzchopilo a díky vyrovnávací trefě spasitele El Shaarawyho bere ze zápasu s domácím Palermem bod za remízu 2:2.

Budoucnost Maxe Allegriho je v médiích stále více probírána. Vedení milánského celku údajně není spokojeno s tím, jak vstoupili Rossoneri do nové sezony a je připraveno udělat potřebné změny. Jednání o svém dalším angažmá se ale Allegrimu podařilo načas odložit, protože s týmem vyhrál nad Janovem. Palermo v minulém kole narazilo na domácí Sienu a bez branek s ní remizovalo.

AC nastoupilo v rozestavení se třemi obránci a pětičlennou zálohou. Ta doplňovala uzdraveného Pata a hrdinu posledních týdnů - "Faraona" El Shaarawyho, který je v obdivuhodné střelecké fazóně. Plány domácímu trenéru narušil již v šesté minutě Donati, který byl nucen pod tíhou obnoveného zranění střídat. Brienza se po narážečce s Miccolim ocitl v pokutovém území hostí, ale zákrok Constanta ho na poslední chvíli zastavil. Domácí u sudího Rizzoliho reklamovali faul, jeho píšťalka ale nezazněla ani přes jejich výtky.

O pouhou minutu později se v podobné situaci ocitl milánský Pato, ale von Bergenův skluz jej včas zastavil. Palermo již několik sezon spoléhá na osobnost Fabrizia Miccoliho, ten se také pokusil o střelu přes bránícího Boneru, bránu Amelii ale minul. Miccoli se zastřeloval také o chvíli později, kdy mu nechtěně nahrál protihráč Constant. Tentokrát domácí útočník přestřelil. A do třetice Miccoliho projektil - po půlhodině hry ale opět mířil jen těsně mimo.

Když už se hráči obou celků viděli v šatnách, přišel klíčový okamžik. Abate v pokutovém území zahrál rukou a Rizzoli pískl penaltu. K ní se nemohl postavit nikdo jiný než Miccoli a s přehledem poslal domácí do vedení!

Také druhý poločas orazítkovali domácí hráči Rosanero gólem. Jen dvě minuty po změně stran se krásnou střelou prosadil Franco Brienza a Ameliu bude jeho pozdní reflex ještě dlouho mrzet - 2:0 pro domácí.

Massimiliano Allegri na nepříznivý vývoj zápasu reagoval dvojitým střídáním, do hry poslal Bojana a Pazziniho. Z nadějné pozice přímého kopu nebezpečně pálil Emanuelson. Čtyři minuty poté našel Abate přesnou přihrávkou před bránou volného El Shaarawyho, ten ale přestřelil prázdnou bránu! AC si vše vynahradilo o minutu později, když se z hranice šestnáctky prosadil Riccardo Montolivo. Na střelu reprezentačního záložníka nedokázal Ujkani včas reagovat a AC snížilo.

Deset minut před koncem zajímavého duelu byla zápletka dokonána. Když je v AC potřeba, stačí spoléhat na služby a talent El Shaarawyho. Mladý útočník s extravagantním účesem se prosadil také nyní, i když mu k zásahu notně pomohla hrubka brankáře Ujkaniho. I takové góly se ale počítají (a možná mají o to větší cenu). AC tedy i díky závěrečnému tlaku remizuje s Palermem na Stadio Enzo Barbera 2:2 a je deváté. Palermo zatím sídlí o sedm pozic níž.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

stači jse podivat na juventus nemusiš jezdit az tak daleko do španelskana BARCU...abys vedel opravdovy filmovany a okradany....last time juventus catania ..NEUVEŘITELNY JAK POŠKODIL ROZHOČI CATANIU NEUZNAL REGULARNY GOL A JESTE VYLOUČIL HRAČE A UZNAL JUVENTUSU GOL Z OFSAJDU....UŽ JE TO SmeŠNY JAK JSE POMAHA JUVENTUSU...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

JUVENTUS

Reagovat
smazaný uživatel

0-2...FORZA GRANDE AC Milan....

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze Munari nastoupi hned od začatku...už je fit...

Reagovat
smazaný uživatel

Muntari

Reagovat
Houfi

No snad to AC zvládne.. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ac milan jsou největší sračky na světě!!!Forza Inter!!

Reagovat
smazaný uživatel

vysmahni zpet do MAMI diri DILINAKU PITOMEJ....

Reagovat
smazaný uživatel

Uklidni se chlapče. Neradi bychom, aby ti praskla cévka.

Reagovat
-Pato-

potřebujem tady vyhrát.. 1:3 FORZA MILAN!!

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA GRANDE AC Milan.....

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vas neviete mi niekto povedat preco bet365 nedava taliansku ligu

Reagovat
smazaný uživatel

nevieme

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny synek kdo tam hraje je El Shaarawy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele