11. kolo
04.11.2012 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Domácí Giallorossi nadělili čtyři branky Palermu

V posledním zápase tohoto kola se diváci rozhodně nenudili. Kromě pěti gólů mohli vidět například také červenou kartu. Ta ale nijak výrazně neovlivnila průběh zápasu, AS vcelku jasným rozdílem porazilo Palermo.

Pamatujete si zápas mezi stejnými týmy ze sezony 2009/2010? Odehrával se také ve Věčném městě a skončil navlas stejným výsledkem. Dnes večer se domácí ujali vedení po brance Francesca Tottiho, další gól přidal Daniel Pablo Osvaldo. Třetí branku vstřelil po Panagiotisově nahrávce Erik Lamela, hrající poslední týdny ve skvělé formě. Poslední zásah přidal střídající Destro, který se ale nechal vyloučit hned vzápětí. Z pohledu hostí korigoval střídající Josip Iličič.

Do brány AS se při absenci jedničky i dvojky postavila nová posila Vlků s těžko vyslovitelným jménem na dresu: Mauro Goicoechea. Daniela De Rossiho nahradil Michael Bradley, místo zraněného Leandra Castána zaujal argentinský obránce Burdisso. Palermo nemohlo počítat třeba s Abelem Hernandézem, v útoku nastoupil střelec Fabrizio Miccoli.

První gól padl již po deseti minutách. V podání domácích se nejednalo o žádnou ofenzivní smršť, ale aktivita byla na jejich straně. Ivan Piris si spravoval reputaci, k tomu mu pomohl i centr na Tottiho, který hlavičkou nejprve nastřelil tyč, napodruhé se ale už nemýlil - 1:0.

Díky vstřelené brance získala hra AS řád, notně k tomu přispívala i flexibilita Erika Lamely a neschopnost zakončit v podání Palerma na straně druhé. Laxnost hostí potrestal Pablo Osvaldo. Ofenzivní tahoun využil nedorozumění mezi brankářem Ujkanim a obráncem Munozem a v poklidu nasměroval míč do opuštěné brány.

Po další akci AS pálil z voleje Totti, rána kapitána ale mířila těsně vedle Ujkaniho brány. Palermo se osmělilo až před koncem poločasu, kdy nebezpečně pálil záložník Kurtič. Jeho ránu ale Goicoechea zlikvidoval. Poločas uzavřela spolupráce Lamely s Osvaldem, kterou ale včasným skluzem přerušil obránce von Bergen.

Pět minut po změně stran zahrávalo AS rohový kop, na Tottiho vybídku reagoval stoper Burdisso. Ještě rychlejší reakce ale předvedl brankář Ujkani a mrštným zákrokem hlavičku vyrazil. Po dalších deset minutách se po obhození obránce řítil na osamoceného Ujkaniho Osvaldo, tentokrát ale pálil mimo. Stejně se vedlo také bývalému hráči Rosanero Balzarettimu, který připomněl gólovou střelu Riiseho ze zmíněného zápasu.

Erik Lamela patřil k tomu nejlepšímu, co na hřišti pobíhalo a byl za svou aktivitu odměněn. Tottiho nahrávka oslovila nabíhajícího Tachtsidise, jeho centr brankář minul a Lamela bez větších problému oslavil další branku. Gian Piero Gasperini na nepříznivý vývoj zápasu reagoval talentovaným útočníkem Dybalou.

A pak přišla chvíle mladého Destra. Velká posila ze Sieny stála AS nemalé peníze a zatím se mu nevyplácí. Jeho rozporuplnost můžeme demonstrovat na následující desetiminutovce. 73. minuta - Destro nahrazuje Tottiho. 77. minuta - Mattia Destro inkasuje za faul žlutou kartu. O dvě minuty později střílí svůj premiérový gól v dresu AS. 80. minuta a po částečném svlečení dresu si mladý útočník připisuje druhou žlutou kartu - logicky následuje karta barvy červené a krátký pobyt na hřišti je uzavřen.

Palermo stačilo zkorigovat, o čisté konto brankáře Goicoecheu připravil střídající Josip Iličič, který po nedorozumění v zadních řadách Vlků přesnou ranou skóroval. AS se díky třem bodům vrací na šestou příčku, na městského rivala ztrácí dva body. Palermu se dál nedaří, Gasperiniho svěřenci jsou stále předposlední.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak by mohli zase vyhrávat. škoda toho destra :(

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/hirek-politika/ropa41mhig-qumhgaWSAgDeaGXn

No Mattia Destro je ještě mladej nevybouřenej no....jesli nebude dělat blbosti tak má na to stát se skvělým útočníkem do nějakého top klubu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele