37. kolo
12.05.2013 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Fialky vítězí, Palermo se loučí

Smutnou cestu domů dnes prožijí hráči sicilského Palerma. Nejen, že přišli o výhru jediným gólem, ale výsledek zároveň odsuzuje ambiciozní celek k příštímu ročníku Serie B. Hádanka je tak rozluštěna na obou koncích tabulky.

Jak jsme uvedli v preview, ironie zasáhla. Naneštěstí pro Palermo tím nejhorším způsobem. Vysoký útočník Luca Toni možná brzy ohlásí ukončení své kariéry, minimálně dnes se ale pro jednu část tribun stal hrdinou - jeho branka dává Fiorentině naději na třetí místo. Boj o Ligu mistrů tak ještě nekončí. Palermo po prohře sestupuje a ironicky jej do druhé ligy posílá muž, který jej před pár lety mezi elitu pomáhal dostat - Luca Toni.

Do první akce se probil útočník Stevan Jovetić, černohorská hvězda si připravila míč na střelu a její zakončení musel likvidovat skvělým zákrokem brankář Stefano Sorrentino. Snažilo se ale i Palermo, které se stále nevzdávalo naděje na tři body. Ty by mu možná pomohly k zachování prvoligového statusu. Na střílený centr si naběhl obránce Muňoz, jehož skákavá hlavička mířila jen těsně nad břevno.

Dnes jsme se rozhodně nenudili, jeden útok střídal druhý. Mnoho míčů hledalo vysunutého Luku Toniho na hrotu florentského útoku, vzhledem k jeho parametrům se není čemu divit. Přesto si obrana v čele se Stevem von Bergenem často věděla rady. O další pozornost zkušeného Sorretnina si řekl opět Stevan Jovetić, jehož zakončení musel Sorrentino likvidovat nadvakrát. A protože se před ním objevil ještě zakončující Luca Toni, musel bývalý brankář Chieva vytáhnout hned několik pohotových zákroků.

Po půlhodině hry se tlak Fiorentiny zvyšoval, proměnit jej v gól mohl kapitán Pasqual, jehož přesná rána mířila za Sorrentino záda. Nakonec se ale stočila mimo tři tyče. Po Toniho nepřesné hlavičce, kdy se bývalý italský reprezentant spíše zastřeloval, už ale zahřmělo. Bohužel pro Palermo hřmělo právě do jeho sítě - ani Garcia se Sorrentinem nedokázali Toniho oddělit od trajektorie Cuadradova centru - 1:0 pro domácí Violu.

V druhém poločase začalo na hráče silně pršet, takže kombinace přestaly býti účinné. Palermo spoléhalo také na dravé mládí, do útoku se postavili Hernández s Dybalou. Ani jeden z nich ale na začátku druhé půle příliš štěstí neměl. Hned po svém návratu na hřiště se pokusil skórovat Benito Viola, ale jeho pokus Viviano chytil. Na druhé straně se po Jovetićově signálu probíjel do zakončení Luca Toni, druhou branku ale nepřidal. Pět minut před koncem se snažil vyběhnuvšího Sorrentina přelobovat Romulo, ale zkušený italský brankář se včas vrátil.

Fiorentina již druhou branku nevstřelila, mrzet jí to ale nemusí. Díky třem bodům se dostává blíže ke kýženému třetímu místu. Palermu ale nezbývá, než zatnout zuby a pokusit se o co nejrychlejší comeback mezi elitu. Má na to rok.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2........

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele