10. kolo
30.10.2011 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Di Natale opět zachraňuje Udinese!

Gól Antonia Di Nataleho rozhodl zápas s těžkým Palermem ve prospěch domácích, na první příčku ale ani tři body nestačí. Divoký zápas mohl klidně skončit mnohem vyšší skóre, ale oba brankáři se vyznamenali a tak sicilský celek odjíždí s prázdnou.

Do sestavy domácích se po nucené pauze vrátil jako Di Natale, jenž vytvořil nebezpečnou útočnou dvojici s Floro Floresem, ale také například Mauricio Isla. Udinese přišlo o první příčku ve vloženém kole, když prohrálo s Neapolí a tři body chtělo zpět. Dostalo je proti Palermu.

V sestavě Palerma nechyběl Fabricio Miccoli a chtěl pomoci svým spoluhráčům zlomit prokletí venkovních zápasů. A Palermo se o příznivější venkovní výsledek snažilo hned od začátku utkání.

V první velké šanci se ocitl právě domácí kapitán Di Natale, jeho volej ale branku neznamenal. Benatiův centr nezužitkoval Mauricio Isla a brankář Palerma Tzorvas pochytal i střelu Kwadwa Asamoaha. Miccoli poté vypálil z přímého kopu, jeho střela ale nebyla pro brankáře Handanoviče nijak nebezpečná.

Palermo dnes zachraňoval skvělý Tzorvas, zneškodnil střely Isly i Basty, ale byl krátký na akci Di Nataleho ze 38. minuty. Útočník Udinese skvěle překonal defenzivu hostí a z devíti metrů nedal řeckému brankáři sebemenší šanci - 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase málem přidal druhý gól Udinese Di Nataleho útočný partner Floro Flores, ale kvůli ofsajdové pozici jeho branka uznána nebyla. Miccoli poté svou střelou nad bránu Udinese připomněl, že Palermo je stále ještě ve hře a ještě zřetelněji na tento fakt hráči Palerma poukázali po hodině hry, když domácí stoper Danilo ve vápně fauloval pronikajícího Iličiče. Podle sudího ale nešlo o penaltový zákrok a jeho píšťalka zůstala němá.

Armero mohl po přiťuknutí Di Nataleho postupovat sám na bránu, ale jeho snahu zlikvidoval opět brankář Tzorvas. A když své šance na změnu skóre neproměnili Zahavi ani Abdi, Udinese dokázalo porazit silné Palermo a udrželo kontakt s prvním místem. Souboj o něj bude ještě velmi zajímavý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele