36. kolo
01.05.2012 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Neapol kráčí za Ligou mistrů

Třetí Neapol by ráda opět okusila atmosféru Ligy mistrů po boku nejslavnějších. K tomu potřebuje třetí místo, na kterém má zatím náskok tří bodů. Dnes totiž vyhrála nad Palermem.

Těžká věc na té Sicílii. Palermu se moc nedaří, vědí to fanoušci, média i hráči samotní. A popravdě nepřispívá k tomu ani kontroverzní prezident Zamparini, jehož míchání sestavou a hlavně realizačním týmem naposledy neustál Panucci. Legendární italský fotbalista dokonce označil prezidenta Maurizia Zampariniho za tyrana.

A pokud nebylo do dnešního večera, výsledek utkání s Neapolí týmu určitě nepomohl. Domácí totiž nad Palermem vyhráli, branky vstřelili Edinson Cavani s Markem Hamšíkem a Neapol dál může živit svůj zlatý sen o nesmrtelné slávě v Lize mistrů.

Domácí se mohli radovat už po pěti minutách hry, to by ale musela spolupráce Panděva s Inlerem mířit alespoň do brány. Na druhé straně se musel hodně ohánět Morgan De Sanctis, aby vytáhl střely Iličiče a Abela Hernandéze. Obojí zvládl a Neapol tak mohla útočit.

A útok to byl vpravdě povedený. Rukou totiž tečoval míč Milanovič a rozhodčí ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. A to je už od dob mládí nejoblíbenější místo Edinsona Cavaniho, který poslal s přehledem míč za Vivianova záda - 1:0.

De Sanctis trochu vznítil nervy ve svých spoluhráčích, když po krásném letu vzduchem minul rohový kop, ale nebyl poblíž nikdo z hráčů Rosanero aby zakončil. Deset minut před koncem poločasu tak uhodilo na druhé straně. Že se blýská nejen nad Tatrou, ale i pod Vesuvem, to dokázal Marek Hamšík, kterému se podařilo napálit Panděvovu přihrávku přes Viviana - 2:0.

Iličiče ubránil Paolo Cannavaro, Panděvovu šanci vystřídala rána Hernandéze. Po poločasové pauze se projevil opět kanonýr Cavani, tentokrát ho ale Viviano vychytal. Na Hamšíkovu vybídku pozdě zareagoval Cannavaro a stav se nezměnil.

Spolupráce Erina Zahaviho s Barretem domácí bránu neohrozila, stejně tak minul Abel Hernandéz, kterého do šance poslala chyba Maggia. Uruguayec ale nezakončil a doteď jej to nejspíš mrzí.

Střídající kanonýr Lavezzi okamžitě uplatnil svoje schopnosti a nebezpečně zaměstnával brankáře Viviana, gól ale nepadl a tak tři body zůstávají u Partenopei. Ti jsou třetí, hosté z Palerma až patnáctí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Miccoli

Reagovat
olis

ten ani nehra

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
snuff24

věřím v remízku 1:1 nebo 2:2 pome Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem si ted všimla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele