38. kolo
13.05.2012 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov se po výhře nad Palermem udržel v Serii A

Až v posledním utkání letošního ročníku Serie A zachraňoval Janov svou prvoligovou příslušnost, ale nakonec mu to vyšlo. Palermo na domácí půdě po gólech Gilardina a Sculliho porazil 2:0, a tak se nemusel ohlížet na zápas Lecce, se kterým na dálku bojovat o udržení. Na Marassi nicméně můžeme přes léto očekávat pořádnou bouři.

Janov se s letošní sezonou loučil před prázdnými tribunami, které byly Grifům kvůli předchozím výtržnostem fanouškům uzavřeny. Navíc se museli obejít bez klíčového muže Rodriga Palacia a poslední zápas v kariéře hrál Kakha Kaladze. Palermo sice venku obvykle bývá tristní, ale Janov se mohl trochu obávat Fabrizia Miccoliho, jenž je velkým fanouškem Lecce, a tak na dálku mohl svému oblíbenému klubu pomáhat. Nakonec ale Miccoli kvůli svalovému zranění k zápasu vůbec nedorazil.

Před prázdnými tribunami si domácí v úvodu vybojovali několik rohových kopů, ale větší nebezpečí z nich nevzešlo. Palermo hrozilo střelou Barreta. Neslavným hrdinou se pak stal Alberto Gilardino, jenž upadl v šestnáctce po souboji s Muñozem, ovšem sudí Valeri udělil italskému útočníkovi žlutou kartu za filmování.

Janov mohl být v problémech poté, co Budan přihrával do šance Mehmetimu, ale Sebastien Frey skvělým vyběhnutím jeho šanci zlikvidoval. Mehmeti se navíc při tomto souboji zranil a po půlhodině hry musel opustit hřiště. Nahradil ho Vazquez. Palermo ale mělo ještě další šanci - Barreto svou střelou olízl brankovou konstrukci.

Až po změně stran ale nakonec přinesl Alberto Gilardino klid do domácích řad, když mu gólovou pozici připravil Marco Rossi a Janov vedl 1:0. V tu chvíli už stál v brance hostů Brichetto, jenž o poločase nahradil zraněného Viviana. Palermo odpovídalo skrze Pisana, ale jeho pokus zastavil Frey. Definitivní stvrzení záchrany přinesla 70. minuta a Giuseppe Sculli, jenž si narazil s Gilardinem a upravil na konečný stav 2:0.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo letos hraje hrozný ogrc, ale zároveň si zanechalo určitý punc nevyzpytatelnosti, myslím si, že je Griffové mají slušnou šanci přejet, ale kdyby Palermo našlo motivaci tak se stále jedná o kvalitativně lepší tým 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

JO!!! pěkně Janov

Reagovat
smazaný uživatel

smrt janovu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele