17. kolo
08.01.2012 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Neapol si odváží tři body z Palerma

Na branky bohaté kolo italské Serie A přineslo poslední zápas. Na 'La Favorita' nás čekal velmi atraktivní zápas mezi domácím Palermem a silnou Neapolí. Tradiční opory obou týmů se trefily, tři body cestují do Neapole.

Bertolo Mutti prožíval svůj první duel před domácím publikem velmi emotivně, nicméně ani jeho schopnosti mu nestačily na zisk bodů. O branky se podělili Cavani, Panděv i Hamšík. Za 'Rosanero' snižoval tradičně skórující veterán Fabrizio Miccoli.

První šanci zápasu mělo Palermo. Při množství zraněných nebo vykartovaných hráčů nezbylo Muttimu nic jiného, než postavit například Budana. Právě ten hned ve druhé minutě skvěle vypálil, jeho tvrdou střelu ale brankář Morgan De Sanctis chytil. Na druhé straně se o něco podobného pokoušel Walter Gargano, pro Neapol bohužel s podobným výsledkem.

Po prodeji Pastoreho si prezident Zamparini našel novou vycházející hvězdu na pozici trequartisty - Franca Vazqueze. Tento hráč měl Argentince nahradit a zpočátku se mu to povětšinou daří. Přináší sice do hry vlastní styl, ale se spoluhráči se seznámil velmi dobře a daří se mu kvalitně tvořit hru. To ukázal i v dnešním utkání, když skvělým centrem našel Budana, který svou hlavičkou mířil mimo. Po chvíli se ujal míče sám Vazquez a měl velkou příležitost k prvnímu oslavnému gestu v dresu Palerma, ale De Sanctis opět skvěle zasáhl.

Byla to ale hostující Neapol, která se ujala vedení. Gargano skvěle přešel po straně a předložil míč volnému Panděvovi. Levou nohou vystřelil a celá Neapol slavila.

Panděv mohl navýšit skóre, stejně jako Miccoli srovnat. Ani jedna ze šancí dvou útočníků k dalším emocím na stadionu nevedla. Giulio Migliaccio mohl Palermu zvednout sebevědomí, ale ani on dnes neměl svůj den. V poločase byl Mutti nucen prostřídat zjevně unavené hráče a přešel na systém 4-4-2.

Cavani poté navýšil vedení svého týmu skvěle provedenou střelou. Počkal si na vhodný okamžik a technicky zakroutil míč do pravého horního rohu Benussiho brány - 2:0 pro Neapol. Navíc se bývalý hráč Palerma zachoval jako gentleman, když odmítl slavit vstřelenou branku.

Hamšík se rozhodl - podobně jako obranu AS - překonat i obranu Palerma a povedlo se mu to na výbornou. Po hodině hry dokázal překonat brankáře Benussiho a pojistit výhru svého celku - 3:0 pro Neapol.

Domácí se ještě pod nátlakem fanoušků dokázali nadechnout a vzdorovat svému soupeři, korigující branku zaznamenal Fabrizio Miccoli. Malý velký muž dostál opět své pověsti výborného střelce a umazal nulu na kontě De Sanctise. Nioc výraznějšího se ale už nestalo. Palermo je jedenácté, Neapol střídá na šesté příčce AS Řím.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele