24. kolo
19.02.2012 20:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Città di Palermo - SS Lazio 5:1

Jeden z nejatraktivnějších duelů 24. kola italské Serie A viděli diváci na stadionu v Palermu, kde domácí celek rozstřílel Lazio vysoko 5:1. Vítězství se zrodilo už v prvním dějství, po kterém vedli domácí 3:0. Za Lazio snižoval v závěru zápasu český útočník Libor Kozák.

I díky vysokému vítězství je Palermo v tabulce stále na osmém místě a na pohárovou příčku ztrácí ještě čtyři body. Lazio má stále nad Palermem osm bodů navrch a okupuje čtvrtou pozici. Třetí Udinese je před Laziem pouze o skóre, ale první AC Milán má náskok dalších osm bodů a římskému celku se tak vzdaluje souboj o titul.

Začátek utkání se odehrál ve velikém tempu a šance byly k vidění od první minuty. V té úplně první se ocitl hostující forvard Alfaro, ale z dobré pozice branku netrefil. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Miccoli, ale ani on neměl seřízenou mušku. V další akci domácích centroval z pravé strany Iličič. Jeho balón však pouze prosvištěl pokutovým územím Lazia.

První střela na branku tak přišla až v 9. minutě. Hostující útočník Alfaro znovu zkusil štěstí ze střední vzdálenosti a tentokrát musel gólman Viviano zasahovat. O minutu později se však radovali domácí a potvrdilo se tak staré známé "nedáš, dostaneš". Miccoli parádně zpracoval balón pro Barretu a ten střelou k tyči poslal Palermo do vedení 1:0.

Ve 20. minutě se skóre měnilo podruhé. Massimo Donati si zpracoval míč ve středu hřiště a parádní ranou z dvaceti metrů překonal Marchettiho podruhé - 2:0. Lazio bylo v této fázi zápasu zaskočeno a na jeho obranu se valil jeden útok Palerma za druhým.

Ještě před koncem prvního poločasu dokázali domácí vstřelit třetí gól, který definitivně srazil hosty na zem. Ve 42. minutě se hlavou trefil Matias Silvestre a o osudu zápasu tak bylo téměř rozhodnuto. Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Hned na začátku druhého dějství navíc domácí přidali další dva góly a byl z toho debakl. Hned dvě minuty po začátku druhého poločasu se trefil Igor Budan - 4:0. O další tři minuty později už to bylo 5:0 a tentokrát zavěsil střelou zpoza obránce Fabrizio Miccoli.

Obrana Lazia byla velmi rozhozená a pouštěla do svého pokutového území jeden útok Palerma za druhým. Za stavu 5:0 se hosté trochu oklepali a také začali hrozit. Své šance měl aktivní Alfaro a po něm také González, ale oba dva skvěle vychytal domácí gólman Viviano.

Závěrečnou fázi zápasu už si domácí pouze hlídali a až na několik střídání a jednu červenou kartu toho moc k vidění nebylo. Červenou kartu dostal v 74. minutě hostující Dias a šel tak předčasně do sprch. I přesto dokázalo Lazio alespoň kosmeticky upravit výsledek. V 85. minutě se trefil střídající český útočník Libor Kozák a upravil tak skóre zápasu na konečných 5:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Palermo je doma druhej nejlepsi tym v Italii a Lazio ted hraje mizerne => 1

Reagovat
smazaný uživatel

6-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak nič

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele