2. kolo
11.09.2011 20:45 CET
4 : 3
(0:1)

Reportáž

Città di Palermo - Inter Milán 4:3

Pro dnešní noc by se mělo ‚Divadlo snů‘ přesunout z Manchesteru do Palerma, protože zápas na Sicílii snesl i ty nejtěžší požadavky. Thriller, jaký dlouho nebyl k vidění, tempo, které nemá ani Bolt, přestřelka napínavější než na Divokém západě. Horká půda Palerma opět nabídla strhující podívanou.

Zápas začal vlažně, domácí se snažili využít nerozhodnosti a nesehranosti Interu, který jako by si nemohl zvyknout na novou formaci 4-3-3, kterou kouč Gasperini vyznává. Fabrizio Miccoli, kapitán Palerma, znamenal jako vždy stálé nebezpečí pro branku soupeře a zvlášť pro obránce Jonathana. V první šanci se právě díky malému kapitánovi ocitl Uruguayec Abel Hernandéz, který ale svou hlavičkou trefil jen dobře postaveného brankáře Julia Cesara.

Palermo se snažilo o územní převahu, což naznačovaly šance Miccoliho a Iličiče. Ani jedna z nich však pro branku Interu, hájenou Cesarem, neznamenala větší nebezpečí. Tato snaha byla ale po půlhodině zmrazena vedoucím gólem Interu. K odraženému míči se dostal Dejan Stankovič a střílenou nahrávkou poslal míč k nohám Milita, který lehkou tečí zařídil vedení ‚Nerazzurri‘. Trenér Interu, Gianpiero Gasperini, ale očividně nebyl spokojen s výkony Maura Zárateho a nahradil ho ještě před poločasem Wesleym Sneijderem. Tímto tahem skončil první poločas a nic nepředznamenávalo změnu k lepšímu.

O to větším překvapením byl průběh druhé poloviny zápasu. Vše začalo tři minuty po změně stran, kdy pas Barreta zužitkoval právě Fabrizio Miccoli a srovnal krok s Interem. To se změnilo jen o chvíli později, když nová posila obranné čtveřice, Matiás Silvestre, faulovala Waltera Samuela. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil opět ‚Il Principe‘ a zaznamenal tak svůj druhý gól v zápase.

Za další dvě minuty se ale skóre měnilo opět, Palermo dokázalo srovnat. A strůjcem byl zase kapitán Fabrizio Miccoli. Našel ve vápně číhajícího Hernandéze, který propálil Julia Cesara a srovnal na 2:2.

Oba týmy možná spoléhaly na remízu a zahazovaly šance. Mužem, který se ale nehodlal smířit s bodem, byl opět Miccoli. Jeho přímý kop totiž Cesar nedokázal chytit a tak se Palermo ujalo vedení. Jaký šok to byl, když o pouhé dvě minuty později byl rozdíl na kontě obou týmů už dvoubrankový! Střídající Mauricio Pinilla nádhernou střelou překonal brankáře Interu po čtvrté a vše se zdálo být uzavřené.

Jenže na hřišti pobíhal ještě jeden důležitý hráč. A velmi si přál otevřít svůj gólový účet v Serii A. Ano, první branku dnes zaznamenal také Diego Forlán a povedlo se mu to přesně dvě minuty po vypršení řádné hrací doby. Svou střelou sice překonal skvěle chytajícího Tzorvase, ale prohře milánského giganta už nezabránil.

Sedm gólů ale dlouho vidět nebylo a rozhodně už teď můžeme prohlásit, že se jedná o jeden z nejlepších zápasů sezony. Doufejme, že nebyl jediným.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1. Eto'o bude hodně chybět, větší posila bude asi Zarate než Forlán. Na boj o titul to nevidím. Palermo nad Interem dlouho nevyhrálo, tentokrát by to mohlo vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Forza INTER ! 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 goly Milito,Forlan

Reagovat
smazaný uživatel

krásné utkání

Reagovat
smazaný uživatel

jenom škoda že vyhrálo Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

to mi nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Zarate

nevím co u nás hodlá jako dělat....... včera hrůza.......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele