18. kolo
15.01.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Verona slaví výhru nad Palermem

Palermo nedokázalo vyhrát na hřišti soupeře, a tak může Verona oslavovat. Hrdinou zápasu je domácí obrana a Paolo Sammarco, který vstřelil na začátku druhého poločasu rozhodující branku.

V tuto chvíli desátá Verona se zvedá v oslavném gestu ruce nad hlavou pošesté v sezoně. Palermo naopak klesá na čtrnáctou příčku. Chievo tak navázalo na svůj skvělý výkon proti Udinese, když vprostřed týdne porazilo svěřence trenéra Guidolina 2:1 v rámci Coppa Italia.

První šanci měli na svědomí domácí, pozdější hrdina Paolo Sammarco našel Alberta Paloschiho a ten tvrdou střelou prověřil brankáře Benussiho. Ten možná chytal své poslední utkání v dresu Palerma, přibyl mu totiž věhlasný konkurent. Zamparini se rozhodl vykoupit polovinu práv Emiliana Viviana a ten je horkým kandidátem na post brankářské jedničky.

Barreto našel na opačné straně Mauricia Pinillu a jeho hlavičku musela odvracet domácí obrana v čele s brankářem Sorrentinem. Ještě před poločasovou pauzou se Chievo hnalo do útoku a stále ohrožovalo bránu hostujících hráčů. Američan Bradley zkoušel své štěstí z větší vzdálenosti, gól ale nevstřelil.

Po přestávce se Chievo i všichni jeho fanoušci dočkali zaslouženého vedení. Obrana Palerma nedokázala odvrátit Lucianův centr a ten do sítě dopravil Paolo Sammarco - 1:0 pro domácí.

Sorrentinovy rukavice poté vyprášil zajímavým projektilem Armin Bačinovič. Chievo ale v této fázi výborně bránilo a jeho obrana působila velmi kompaktně. Palermo mohlo přesto srovnat, čtvrt hodiny před koncem mohl dát gól střídající Fabrizio Miccoli. Toho skvělým pasem našel Josip Iličič, ale Miccoli svůj celek spasit nedokázal.

Chievo udrželo cenný náskok a po skvělém výkonu proti Udinese se může chlubit skalpem dalšího velikána. Palermu dochází dech a nový impuls by měl nový trenér najít co nejdřív.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele