30. kolo
01.04.2012 15:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - Città di Palermo 1:3

Palermo prolomilo smůlu a poprvé vyhrálo na hřišti soupeře. Soupeře s velkým S, tým Bologně, trénuje právě odvolaný trenér Palerma, Stefano Pioli.

V srpnu jej Palermo kvůli neuspokojivým výsledkům i špatné předváděné hře vyhodilo, nyní se chtěl Stefano Pioli pomstít. Rossoblu jsou ale pronásledováni zraněními, mimo hru byli dnes v podvečer například Diego Peréz, Gaby Mudingayi, Andrea Raggi, Casarini a Antonsson. Do základu se tak dostal mladý Fredrik Sörensen, jenž je v týmu na hostování z Juventusu.

Také Palermo nenastoupilo v plné síle, dnes nemohli hrát Nicolas Bertolo, Federico Balzaretti nebo Silvestre s Miccolim. První šanci utkání měli domácí, mladičký útočník Taider napálil balonem pouze náruč Emiliana Viviana. A brankář Palerma byl povolán do akce hned z následujícího rohu, po jeho zákroku se z gólu málem radoval Gaston Ramiréz.

Poté se v dresu Palerma zranil Eros Pisano, kterého nahradil Milanovič. Zranění se nevyhnulo ani Bologně, ze hřiště musel před poločasem také René Krhin. Dobrou šanci nezakončil Josip Iličič.

Po přestávce se hra obou týmů zlepšila a začaly padat góly. Abel Hernandéz netrefil přesně Iličičův centr a hosté za to pykali. A byl to právě debutant Sörensen, který se z pozice obránce vysunul do útoku a přesnou ranou zakončil povedenou akci Bologně. Viviano neměl šanci dosáhnout na míč a kapituloval.

Rossoblu byli při chuti, zvýšit skóre mohl veterán Di Vaio, jehož vyslal do šance Ramiréz. Ale zkušený hrot nedokázal přesně zakončit. A za to trestali pro změnu hosté. Z rohového kopu si na míč počkal Igor Budan a stanovil skóre 1:1.

O pět minut později už Palermo vedlo. A byl u toho opět střelec první branky, Igor Budan. Toho hráči Bologně nepokryli dostatečně a nechali ho střílet. Jeho pokus ještě Gillet vyrazil, ale na dorážku Abela Hernandéze už byl krátký.

Třetí branku vstřelili domácí sami. Problémem byla brána, do které se trefili. Vlastního brankáře pod nátlakem Iličiče překonal Archimede Morleo a přidal třetí branku. Ta vedla k prvnímu vítězství palermských Rosanero na hřišti soupeře. Piolimu tedy vendeta nevyšla, Palermo je naopak deváté.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

cos shnileho X

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele