8. kolo
23.10.2011 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lamela začal úřadovat, gólem potopil Palermo

První zápas Erika Lamely, posily AS Řím, nemohl být lepší premiérou. Mladý argentinský talent už v osmé minutě vstřelil svou první branku v dresu Říma a tento gól se nakonec stal tím vítězným.

Díky gólu mladého ofenzivního hráče se Řím vyšplhal na šestou příčku, poražené Palermo je deváté. Trenér Luis Enrique se rozhodl pro čistku kádru, který v minulém kole prohrál 1:2 s městským rivalem, Laziem. V základní sestavě 'Giallorossi' jsme tak mohli vidět uzdraveného Juana, Nicolase Burdissa, dále Cassettiho, Davida Pizarra, Marca Borriella a právě Erika Lamelu.

Také Palermo udělalo mnoho změn, minule se mu vedlo ještě hůře než Římu, s AC Milán prohrálo 0:3 a chtělo výsledek napravit. K tomu měl celku ze Sicílie pomoci například Balzaretti, Acquah, Zahavi nebo Pinilla. Palermo nedokázalo venku ještě vyhrát, dokonce nevstřelilo ani gól. A to se nepovedlo ani v tomto zápase.

Začátek AS Řím vyšel naprosto parádně, Lamelova střela nakonec i přes snahu Tzorvase skončila v síti a domácí vedli. Chytrou nahrávku můžeme přičíst zastupujícímu kapitánovi De Rossimu.

Řím mohl své vedení zdvojnásobit, po čtvrthodině hry našel Marco Cassetti centrem hlavu Pabla Osvalda, ale nejlepší střelec domácích se tentokrát neprosadil. Palermo se ale nehodlalo vzdát a ještě do polčasu si vypracovalo dvě velké šance. V té první se ocitl obránce Giulio Migliaccio, který bránu Maartena Stekelenburka přestřelil.

Krátce po něm mohl vyrovnat Abel Hernandéz, ale obrana domácích si s touto nebezpečnou situací nakonec poradila.

Ve druhém poločase Řím opět hrozil, nejlepší muž na hřišti Daniele De Rossi skvěle dirigoval svůj tým a centrem našel Osvalda, který ani ve druhé příležitosti neskóroval. V další příležitosti se objevil opět Erik Lamela, který mohl přidat svůj druhý přesný zápas, ale brankář Tzorvas si s jeho střelou poradil.

Na neproměnění šancí mohli domácí doplatit, srovnat mohl nejprve Zahavi a poté i Mauricio Pinilla. Ani jeden se ale neprosadil. A když šanci střídajícího Miccoliho polapil brankář Stekelenburg, domácí mohli začít slavit těsnou výhru nad silným soupeřem.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

musíme vyhát. AS

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
Francesco Totti AS

FORZA ROMA! FORZA ERIK

Reagovat
smazaný uživatel

Erik Lamela!

Reagovat
smazaný uživatel

JOOO FORZA ROMA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele