34. kolo
23.04.2011 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Neapol prohrála další duel a titul už je daleko

Pokud někdo řadil Neapol jako adepta na titul, může si jí po dnešku z této listiny odškrtnout. Partenopei totiž nezvládli poslední dva klíčové duely s Udinese a Palermem, oba prohráli a přišli o druhé místo. Nestačila ani rychlá branka Cavaniho.

Hosté byli v Palermu bez důležitých hráčů základní sestavy - kvůli kartám chyběli Lavezzi a kapitán Cannavaro. Vrátil se alespoň Cavani, který nastoupil proti svému bývalému zaměstnavateli. A začal skvěle. Mattia Cassani stihl ještě v první minutě faulovat v pokutovém území právě Cavaniho, který sám pokutový kop proměnil a poslal Neapol do důležitého vedení.

Cavani se pak ještě několikrát snažil přidat druhý zásah, ale buď zařízení netrefil, nebo dobře zasáhl Sirigu. Na druhé straně mohl skórovat Bovo, ale zblízka přestřelil. Druhý gól nakonec přišel ve 38. minutě. Cassaniho dlouhý centr našel Balzarettiho, který zcela nebráněn nádherným volejem překonal De Sanctise. Jako čertík z krabičky pak po zákroku Pazienzy na Bacinovič skákal u lajny kouč domácích Delio Rossi, kterému se nelíbilo, že Pazienza unikl druhému žlutému trestu. Palermský trenér byl natolik rozzuřený, že si to šel vyříkat na hřiště s hlavním rozhodčím a byl vykázán.

Atmosféra před poločasem houstla, což potvrdila i závěrečná akce. Pastore našel patičkou Migliaccia a ten byl v šestnáctce faulován. Nocerino sice ještě akci gólem zakončil, ale ten sudí neuznal, když předtím odpískal penaltu. Tu nicméně proměnil Bovo a poslal Palermo do vedení.

Hned po změně stran mohli Rosanero náskok navýšit, Balzaretti trefil břevno. Neapol věděla, že musí dát gól, ale proti Hamšíkovi vyběhl Sirigu a poradil si také s Cavanim. Tři body mohlo naopak pojistit Palermo, jenomže Pastore trefil pouze boční síť. Neuspěl ani Abel Hernandez, kterému stačilo překonat De Sanctise, a tak naděje Neapole do posledních minut žily, ale když výtečně proti Mascarovi a Garganovi zakročil Sirigu, mohli se radovat domácí.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0,snad

Reagovat
smazaný uživatel

2-3 Ale řekl bych že Hernández a spol.zasipou bránu Neapolu tak že to hráči Neapolu skoro nepřežijou. Ale řekl bych že vyhraje Neapol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele