1. kolo
29.08.2010 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AC Milán - US Lecce 4:0

Na milánském San Siru byl k vidění ofenzivní galakoncert v podání domácího AC. Rossoneri zničili Lecce především během prvního poločasu a Adriano Galliani spolu se Zlatanem Ibrahimovičem v hledišti mohli být naprosto spokojeni. Dvě branky obstaral Pato, jeden zásah si připsal i Thiago Silva a tečku za utkáním udělal veterán Fillipo Inzaghi.

Utkání nabídlo mnoho šancí, tedy zejména ze strany milánského AC, které doslova bavilo publikum, navíc hrálo velmi účelně a efektivně. Brankář hostujícího celku Rosati si poprvé pořádně zachytal po dalekonosné pumelenici Thiaga Silvy, ta měla rozhodně gólové parametry, ale Rosati jí skokem vytěsnil. Pak už začala úřadovat milánská hvězda Alexandre Pato. "Kachna", jak se střelci přezdívá, si v prvním momentu nesrovnal mířidla, ovšem v tom druhém už mířil naprosto přesně. Nechytatelnou střelou k tyči nedal Rosatimu žádnou šanci - 1:0.

Úvodní branka jakoby odstartovala ofenzivní smršť, kterou začali borci AC předvádět. Ronaldinho ukázal svým kritikům, že v žádném případě nezapomněl hrát fotbal, a že když bude chtít, může být stále nejlepší na světě. Někdejší záložník Barcelony elegantně dloubnul míč na Seedorfa, jenž se ocitl v bezprostředním zakončení, Rosati ale výborným zákrokem vyrazil. Z následujícího rohového kopu však padla druhá branka, míč totiž doslova dotlačil za brankovou čáru obránce Thiago Silva - 2:0.

Lecce bylo v nezáviděníhodné pozici, navíc jeho utrpění ještě nemělo skončit. Po půlhodině hry dokázali Rossoneri přidat ještě třetí trefu, konkrétně se druhou brankou v zápase blýsknul Pato. Znovu skvěle zafungovala spolupráce s Ronaldinhem, ten báječnou uličkou vyzval do zakončení Pata a mladý Brazilec obešel i Rosatiho a skóroval - 3:0. Milán bavil diváky, Ronaldinho ve středu hřiště obešel tři hráče a následně zkoušel překvapit vyběhnutého Rosatiho. Alexandre Pato zase mohl poměrně brzy završit hattrick, Ronaldinho znovu přesně servíroval, ale Pato tentokrát úspěšný nebyl. Do konce prvního poločasu se mohli diváci pokochat známou "ronaldinhovkou" v podání samotného Brazilce a následným centrem a lá Quaresma. Rossoneri nasadili v prvním poločase vysokou laťku, kterou se snažili udržet i v průběhu druhého dějství.

To už ale nebylo tolik divácky atraktivní, i když pořád bylo na co se dívat. Například po ráně Seedorfa se mohla kopat penalta, obránce Donati totiž zahrál rukou. Diváky zvedl ze sedadel i střídající útočník Fillipo Inzaghi. Jak je pro něj typické, vyhnul se ofsajdové hranici a lobem překonal Rosatiho, bohužel pro Milán však jeho lob skončil na tyčce. Lecce usilovalo o důstojné dohrání a mohlo se také dočkat snížení, Chevanton se pověsil do vzduchu, ale Abbiatiho nevystrašil.

Ještě blíže brance byl Chevanto poté, co technickou střelou snažil uklidit míč k pravé tyči, znovu ale chyběla přesnost. Na druhé straně se řítil do zakončení Ronaldinho, Rosati si povyběhl a Brazilce vychytal. Fillipo Inzaghi se před koncem utkání přeci jenom dočkal, Gattuso předvedl, že i technicky na tom není rozhodně špatně, Prince Boateng pak se štěstím propasíroval míč k Inzaghimu a Superpipo se v takovýchto situacích nemýlí - 4:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (31)

Přidat komentář
sansiro

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán 3 - 1 US Lecce

Verím že sa AC podarí vyhrať nemali by mať nejaké starosti s nováčikom.Gól by mohol dať aj Ronaldinho.

FORZA AC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILÁN !!!

3:1 ronaldinho,borriello,pato stará dobrá trojka teď bude ještě ibrahimovič

boateng na lavečce

Reagovat
smazaný uživatel

a co dominic adiyah

Reagovat
smazaný uživatel

hostovačka

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Verím, že Abbiati nebude mať žiadnu prácu v bránke.. Ja len nechápem, prečo je Ambrossini kapitán a prečo vôbec hrá Nemám ho rád..

Reagovat
Thorrin

Bude to někde na netu? Jestli jo, hoďte tu prosím odkaz....díky.

Reagovat
smazaný uživatel

regni se na bet356.com tam je live italske ligy vzdy a paradni kvalitka

Reagovat
Thorrin

Díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Jou nemuzu se dockat az uvidim hrat Ibru ... ted jeste hrat nebude to vim ale tesim se doufam ze to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

tak nech sa ukazu AC uz v lepsom svetle ako v minulych rocnikoch tipujem 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán přes léto nikterak zázračně neposiloval ???????????? sakra kdo psal ten clanek ??? takze kdyz klub koupi Ameliu, dobre (Yepese), Papastathopoulose, K.P. Boatenga a Ibrahimovice + par hodne nadejnych mladiku.... tak vlastne neposiluje. EVIDENTNE AUTOR JE FANOUSEK REALU MADRID A jak nekdo nekoupi vse co zazari na MS tak neposiloval ....

Reagovat
buba

a nenapadlo tě, že to preview mohlo být napsané dřív než byl Zlatanův přestup realizován?

Reagovat
smazaný uživatel

haha nenapadlo...... a taky nebylo ... MASLO

Reagovat
smazaný uživatel

Přestup Ibrahimoviče všechno změnil... článek byl napsán, ještě než se jeho příchod definitivně potvrdil. Co se týče hráčů, které si vyjmenoval..jsou sice dobří, ale nejsou to žáadné superstar... bůh ví jeslti jeden z ních bude v základní sestavě , v prvním zápase to tak nebylo :-)

AC hrálo fantasticky, nedávno sem tu u někoho četl, že je rád,že Ronaldinho zatím neprodloužil...tomu sem se musel fakt smát. Dinho je furt skvělej, proti Lecce to jasně ukázal, byla to fantazie .. Chce to ale aby mu to vydrželo... už loni se mi libí jako nejlepší nahravač :-) FORZA ROSSONERI

Reagovat
cervo

zamiloval som sa... jeho meno je Ronaldinho ale dnes AC uzas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 len na polčas a bude viac.

Reagovat
smazaný uživatel

krása.. 4:0. tak sa mi to páči. Forza Milan, forza..

Reagovat
smazaný uživatel

dnes ronaldinho famozni vykon i ostatni krasa jen tak dal hosi

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, zápas jsem neviděl, ale reportáž mi stačí

Reagovat
smazaný uživatel

no hrali skvelo, len treba brať do úvahy, že to bolo iba Lecca. som zvedavý na silnejších súperov. výhoda milána oproti iným týmom podľa mňa je v tom, že sú zohratí, lebo sú tam samí "dedkovia". hlavne v strede poľa. seeedorf-pirlo-ambrossini/(ten by tam vôbec nemusel byť). keď naskočil gattuso nmiesto ambossiniho tak ´, tak tá hra dostala taký šmrnc, že až. gattuso hral ako drak. mal by byť v základe a kapitána by mal dostať nesta.. toť môj názor

Reagovat
smazaný uživatel

dovolím si s tebou nesouhlasit, Ambrosini je neskutečný bojovník a dříč .. možná jeho odvedená práce není vidět tolik jako Ronaldinha, ale bez něj by to jen těžko fungovalo .. jen ten nespočet vybojovaných míčů a obětavých zákroků .. v současné době a jeho formě není v AC za něj náhrada

Reagovat
smazaný uživatel

hej nejsi ty nahodou adminem stranek acmilan.cz??

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou ano

Reagovat
smazaný uživatel

tak ebe znám mam tě i na ICQ

Reagovat
smazaný uživatel

Ac milan neni moc dobrej lepši je barca

Reagovat
smazaný uživatel

nuda hazena

Reagovat
smazaný uživatel

omg....Ronaldinho je nejlepší....vydrž a makej dinho!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele