20. kolo
17.01.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - Città di Palermo 0:0

Morgan De Sanctis skvělým zákrokem zachránil Neapol při pokutovém kopu Palerma. I jeden bod za bezbrankovou remízu tak nyní stačil k postupu na čtvrté místo, Palermo je již šesté.

Přímý boj o evropské poháry byl vidět v Neapoli. Ta ještě nedávno držela skvělou sérii dvanácti zápasů bez porážky. Tu ale ve středu v rámci Coppa Italia narušil Juventus, který triumfoval jasně 3:0. Také Palermo je letos v lize hodně silné, nyní drží šestizápasovou sérii bez prohry. Neapol díky zisku jednoho bodu předskočila Juventus na čtvrtém místě, které zajišťuje již Ligu mistrů. Palermo se posunulo dokonce o dvě místa výš - na šesté.

Ezequiel Lavezzi se posadil vedle Huga Campagnara na tribuně, Dorin Goian nahradil suspendovaného Kjaera. Zraněný byl Fabio Liverani. A právě náhradník Goian se málem podepsal po úvodní branku. Jeho zaváhání totiž dokázal využít Marek Hamšík. Jeho střela zpoza pokutového území ale postrádala větší přesnost a zamířila pár centimetrů mimo. Mezi tři tyče nenamířil ani Christian Maggio.

Ve 21. minutě ale přišel první kontroverzní okamžik. Edinson Cavani běžel bok po boku obránci Leandru Rinaudovi, dokonce se mu podařilo vystřelit. Rozhodčí si ale myslel, že stoper hráče zastavoval nedovoleně a nařídil penaltu. K puntíku se postavil Fabrizio Miccoli, pravda se ale ukázala a brankář de Sanctis míč vyrazil. Dokonce si poradil i s následnou dorážkou marka Bresciana. Po následném rohovém kopu se opět předvedl zkušený italský brankář, když střelu pod břevno výborně vytáhl. Do střely Simplicia se poté obětavě položil Hamšík, a zachránil tak svůj tým.

Brankáře Palerma prověřil German Denis, když se obtočil okolo obránce a ze sedmi metrů napálil míč na branku. Salvatore Sirigu si ale s jeho pokusem poradil. Pořádně ho ale vystrašil přímý kop z kopačky Waltera Gargana. Míč proletěl nad hlavami všech bránících i útočících hráčů a Sirigu dokázal zareagovat až na poslední chvíli. Palermo poté dostalo neuvěřitelnou příležitost ke skórování. De Sanctis odkopával před dobíhajícím Cavanim, ale namazal míč pouze Simpliciovi. Ten ale neuvěřitelně minul, když z pár metrů netrefil zcela odkrytou branku!

Dobře poté nezakončil na druhé straně ani Denis. Po kombinaci Quagliarelly a Hamšíka totiž poslal balon vysoko nad branku. Po přestávce brankáře hostů zastínil obránce Cesare Bovo, který nedovolil svým blokem ve skórování Quagliarellovi. Garganova střela zase neprošla s původní razancí pokutovým územím. Nevýrazného Miccoliho poté nahradil Javier Pastore, svůj debut v Serii A za Neapol si zase odbyl Andrea Dossena.

Simplicio nevyužil špatného odkopu, ale tempo ve druhé půli již nebylo tak rychlé, jako v té předchozí. Další chyba v obraně Neapole znamenala, že Cavani se řítil sám na brankáře de Sanctise. Na poslední chvíli se ale stihl vrátit obránce Gianluca Grava. Po přihrávce Cavaniho měl ke skorování blízko Bresciano, ale jeho pokus byl zablokován hromadou těl před sebou.

Neapol ožila spíše v posledních momentech. Přímý kop Lucy Cigariniho ale mířil nad břevno. Pastoreho dělovka zase mířila přímo na brankáře, hráč měl raději volit přihrávku. V nastaveném čase se zase domáhali penalty domácí. Goian ve pokutovém území strčil Quagliarellu. Opakované záznamy ale prozradily, že se jednalo spíše o vzájemný kontakt.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

NAPOLI... to dneska dáme! bude to těžký, ale forza per sempre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele