24. kolo
14.02.2010 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Juventus FC - Janov CFC 3:2

Stará dáma se konečně dočkala tolik potřebného vítězství! Juventus to ale v souboji s Janovem neměl lehké, hosté v Turíně vedli a dlouho drželi vyrovnaný krok, ovšem dvanáct minut před koncem rozhodl utkání z pokutového kopu ve prospěch Juventusu symbol Alessandro Del Piero. Stará dáma vyhrála 3:2.

Utkání se pro Juve nevyvíjelo vůbec pozitivně, Janov hrál v úvodu velmi dobře a brzy mohl v Turíně vést. První varování na branku Buffona zažehnal dobrým obraným zákrokem Zebina, v 9. minutě už ale musela zasahovat italská reprezentační jednička, Rossiho rána měla totiž gólové parametry. V 16. minutě přišla první branka utkání, Roberto Acquafresca se po dlouhé přihrávce Zapatera vyhnul ofsajdové pasti, podržel míč a přesně přihrál Rossimu, který prostřelil brankáře Buffona - 1:0 pro Janov. Juventus se pochopitelně začal více tlačit dopředu. Volej Chielliniho byla zablokována a střela Brazilce Diega chycena Ameliou. Domácím se nepodařilo vyrovnat ani po přímém kopu Del Piera, Amelia byl znovu pozorný. Juventus se dokonce dožadoval pokutového kopu, přesněji Amauri, kterému se nelíbilo počínání Sokratise Papastathopoulose. Nicméně do poločasu se přeci jenom podařilo vyrovnat, dlouhé čekání na gól ukončil Amauri, jenž zužitkoval skvělou práci a přihrávku Martina Cacerese - 1:1.

Nerozhodným stavem 1:1 tedy skončila první půle. Netrvalo dlouho a Juventus během druhého dějství poprvé v zápase vedl. Zaccheroniho svěřenci totiž začali velmi agresivně, Caceresův pokus likvidoval Amelia, ale po hodině hry už musel lovit míč ze své sítě. Del Piero si vyměnil přihrávku s Diegem a přesným zásahem poslal domácího favorita do vedení 2:1. Tento výsledek ale dlouho nevydržel, neboť už za další dvě minuty bylo srovnáno! Nutno podotknout, že Janovu hodně pomohla chyba, kterou nečekaně vyrobil Buffon. Brankářská hvězda neudržela Mestovu přihrávku a Rossi už měl přeci jenom zlehčenou úlohu - 2:2.

Buffona nakonec nemusela tato chyba příliš mrzet, neboť Juventus dokázal znovu vést. Jestliže předtím chyboval Buffon, nyní pochybil sudí, jenž odpískal faul na Del Piera, ten bez debat byl, ovšem mimo pokutové území. Penaltu proměnil Del Piero a Stará dáma mohla slavit veledůležité vítězství 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
JuveIt

No tak já to rozestavení 3-4-1-2 rád nemám, takže doufám, že budem hrát 4-2-3-1, ale to se mi asi nesplní. Ale jinak už se uzdravili Marchisio s Camoranesim, takže doufám, že budou hrát.

Reagovat
JuveIt

FORZA JUVEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele