28. kolo
14.03.2010 15:00 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

Juventus FC - AC Siena 3:3

Další překvapivou domácí bodovou ztrátu zaznamenal Juventus, o to bolestivější tím, že Stará dáma vedla velmi brzo 3:0, ale výsledek nakonec neudržela. Siena remízou ze hřiště favorita potvrdila, že to se záchranou myslí naprosto vážně.

Byl to start jak z pohádky, ale konec zápasu se proměnil v noční můru. Juventus odstartoval nejlepším možným způsobem, už ve 3. minutě dorazil do branky Sissokhův průnik Alessandro Del Piero a Juventus vedl 1:0. Del Piero navíc zaznamenal 300. gól v profesionální kariéře. Už za pět minut musel brankář Curci lovit míč ze své sítě po druhé. Další branku, v pořadí 301., zaznamenal opět Alessandro Del Piero, který tentokrát famózním volejem přetavil v branku Marchisiův centr - 2:0.

Ofenzivní smršť Juventusu pokračovala nadále. V 10. minutě, tedy hned za dvě minuty po druhé brance, zvýšil už na hrozivých 3:0 fantastickou střelou ze střední vzdálenosti Candreva. V tuto chvíli byli hráči Sieny zralí na ručník a nikdo, až na nejvěrnější fanoušky, jim nevěřil. Jenomže Siena to ani za nepříznivého výsledku 3:0 nezabalila a pokusila se o zvrat.

V 16. minutě pak skutečně vrátil Sienu do hry Massimo Maccarone - kdo jiný, že ? Klíčový útočník Sieny využil defenzivní hrubky Zdeňka Grygery a pak nikterak neatakován pohodlně vystřelil a dal gól - 3:1. Hosté ožili a začínali být více nebezpeční, Prataliho hlavičku musel likvidovat Chimenti. Do konce prvního poločasu Siena Prataliho ztratila, neboť hráč utrpěl zranění a musel být střídán.

Juventus chtěl ve druhém poločase vsítit čtvrtou branku a definitivně se uklidnit. Del Piero byl po kombinaci s Trezeguetem velmi blízko zkompletování hattricku, ale Curci se proti němu vytáhl a prakticky udržel svůj tým stále ve hře. Juve tedy svojí šanci nedalo a Siena to potrestala. Maccaroneho střela se odrazila od pravé tyče k Ghezzalovi, který už neměl se skórováním žádné problémy. Obrana Staré dámy pochopitelně reklamovala ofsajd, ale o ten se v žádném případě nejednalo.

Čtvrthodiny před koncem dovršil Grygera svůj nešťastný zápas, když v pokutovém území fauloval Maccaroneho. Ghezzal penaltu proměnil a vyrovnal na šokujících 3:3. Juventus tak prohospodařil tříbrankový náskok. Své by o podobné situaci mohli vyprávět fotbalisté konkurenčního AC Milán, kteří ve finále Ligy mistrů v roce 2005 rovněž ztratili náskok tří branek. Juventus se do konce zápasu nevzpamatoval a bodově opět ztratil.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
JuveIt

Místo Sissoka nebo Mela bych dal spíš Marchisia. Věřím ve výhru. FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

táhněte do serie B, s tím co předvádíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Grygero ty zmrde vypadni z juve akorát to sereš.

Reagovat
JuveIt

se na to můžu vysrat

Reagovat
smazaný uživatel

juve letos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele