30. kolo
24.03.2010 20:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - Città di Palermo 2:2

Janov sice vyrovnával až v 98. minutě, ale bod si ze zápasu s Palermem rozhodně zasloužil. Po celý zápas byl aktivnějším mužstvem, avšak doplácel na neproměňování šancí. To se naopak dařilo Palermu a z minima vytěžilo maximum - dvě branky. Na obě ale nakonec dokázali Grifové zareagovat a remíza 2:2 je tak spravedlivá. Boj o evropské poháry opět nabírá na otáčkách.

Že je Janov doma hodně silný ukazoval už do samého začátku a ve formě hrající Palermo se příliš nechytalo. Milanettův centr skončil u Bocchettiho, jenž ale míč poslal vedle. Rodrigo Palacio pak připravil šanci pro Palladina, ale ten jí pohrdl. Palladino pak podobně naložil i s centrem Criscita, mušku neměl nadvakrát seřízenou ani Sculli.

A když se nechtěli trefovat domácí, hosté náležitě trestali. Ve 34. minutě vyslal Cavani Abela Hernandeze, jenž využilo menšího zaváhání Tomoviče a se štěstím překonal gólmana Ameliu. Cavani pak mohl využít další chyby v obraně, ale tentokrát byl Amelia připraven.

Janov věděl, že na soupeře má, a tak zvolil zcela ofenzivní systém 4-2-4 a nechal dokořán otevřená zadní vrátka. Risk se ale nakonec vyplatil, ačkoliv nebýt Morettiho, mohl Cavani zvyšovat na 2:0. Grifové se dočkali vyrovnání čtvrthodiny před koncem. Na rohový kop si naskočil stoper Bocchetti a vyrovnal. Radost domácích příznivců ale na Stadio Luigi Ferraris trvala jen pár minut, protože na druhé straně okamžitě zareagoval Balzaretti, poslal přesný pas na Pastoreho a ten při menším zaváhání Bocchettiho vrátil vedení hostům.

Grifové ale dále tlačili, bodů se vzdát nechtěli. Sudí Valeri nastavil čtyři minuty, pro Palermo čtyři horké minuty. Ty navíc ještě předtím okořenil Kjaer, jenž po faulu na Palladina dostal druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. V nastaveném čase se pak několik minut ošetřovalo, a tak se hrálo ještě přesčas a v 86. minutě si to pak přímo do vápna namířil Criscito, chtěl obhodit Sirigua, ale ten ho stáhl k zemi a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Kharja a vystřelil konečnou remízu 2:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele