10. kolo
29.10.2009 20:45 CET
5 : 3
(4:0)

Reportáž

Inter Milán - Città di Palermo 5:3

Neuvěřitelný zápas viděli diváci na San Siru. Inter totiž po poločase vedl už 4:0 a myslel si, že má vyhráno, jenže Palermo se nevzdalo a třemi brankami zápas pořádně zdramatizovalo! Uklidnění nakonec Nerazzurri přinesl rozhodující pátou brankou Milito.

Na první gól se příliš dlouho nečekalo, už v páté minutě totiž hlavní sudí Tagliavento nařídil pokutový kop. Mario Balotelli se obtočil kolem třech obránců, až musel být zastaven Melintem, avšak nedovoleně. Poté se však mladý útočník postaral o menší pozdvižení, když si nemohl vybojovanou penaltu kopnout a z místa činu ho musel odvést kapitán Zanetti. K exekuci se totiž postavil Samuel Eto'o a v sedmé minutě poslal Nerazzurri do vedení. Super Mario však tuto branku neslavil, nakonec si ale se spoluhráčem plácl, když mu Stankovič s Cordobou domluvili.

Kamerunský forvard mohl vzápětí přidat druhou branku, ale na poslední chvíli zakročil Mark Bresciano. Javier Pastore na druhé straně přestřelil a Muntariho centr nedokázal Eto'o zužitkovat. Po čtvrthodině hry přihrál Miccoli Simpliciovi a ten pořád provětral Cesarovi rukavice.

V další akci domácích opět sehrál hlavní roli Eto'o, který obešel Migliaccia a Goian si jeho pas málem srazil do vlastní sítě, ale gólman Sirigu hbitě zareagoval. Po rohovém kopu Cambiassa o chvilku později hlavičkoval Balotelli, ale míč těsně branku minul. Další vzrušení měl na svědomí hostující Miccoli, který z 28 metrů vystrašil nebezpečnou ranou Julia Cesara, který si nakonec se skákavým pokusem poradil. Po následném rohovém kopu se Palermo dožadovalo penalty, když Kjaera držel Samuel, ale s žádostí neuspělo.

Inter byl směrem dopředu stále nebezpečnější a ačkoliv si Sirigu s Maiconovou střelou mířící pod břevno poradil, proti hlavičkujícímu Balotellimu po Maiconově rohovém již nic nezmohl - 34. minuta, 2:0. Cavani odmítl snížení, když se po trestném kopu ocitl sám s míčem na zadní tyči, ale neuspěl. Těsně před přestávkou ještě stihl Inter zvýšit své vedení, Kjaer zachyboval a nedal šanci Siriguovi zachytit míč, čehož využil Cambiasso a poslal míč na branku, kde ho do prázné doklepl Balotelli. Tahle branka sice padla tři minuty před poločasovým hvizdem, ale Nerazzurri stihli udeřit ještě jednou! Skvělý Balotelli obešel dva obránce a z brankové čáry nahrál Eto'ovi, jenž si již se zakončením poradil.

Do druhého poločasu naskočil v palermském dresu za debutujícího Melinteho Abel Hernandez, na druhé straně vystřídal Chivua mladý Santon. Po pár minutách s menším zranění skončil i Balotelli a návrat tak předvedl Milito. Rosanero dokázali rychle vstřelit kontaktní branku, jestli to tak můžeme vůbec nazvat. Miccoli proběhl mezi Samuelem a Cordobou a po překonání Cesara si připsal první gól do sítě Interu v kariéře.

V té chvíli ale asi nikdo na San Siru netušil, co se bude dít dál. Přišla totiž 61. minuta a Hernandez svojí první brankou v Serii A snížil na 4:2, nahrával mu Cassani. Milito sice mohl zvýšit na 5:2, ale jeho střelu tečoval mimo branku Kjaer. To Palermo skvěle potrestalo a vzápětí to bylo už 4:3! Miccoli utekl obráncům a po další Cassaniho asistenci skóroval. Inter byl třetí brankou soupeře pořádně zaskočen a příliš mu nepřidávalo zranění Eto'oa, jenž musel opustit hrací plochu. Nerazzurri se nakonec mohli uklidnit až sedm minut před koncem, kdy odvedl skvělou práci Maicon a připravil pátý gól pro Milita, který byl také poslední brankou celého večera.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

dobře etoo ale měli ho nechat pořádně uzdravit. v lize mistrů by se hodila jeho pomoc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele