13. kolo
22.11.2009 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - Calcio Catania 1:1

Sicilské derby nakonec dopadlo smírně. Palermo sice vedlo od 4. minuty zásluhou Migliaccia, jenomže po změně stran vyrovnal na konečných 1:1 Martinez. Pro oba celky však konečná remíza nic neřeší, Palermo je nadále ve druhé polovině tabulky a Catania se ze sestupových vod nedostala.

Jak už bylo řečeno výše, Palermo vedlo už od 4. minuty, kdy Miccoli zahrával volný přímý kop, svůj centr posadil na hlavu Migliaccia, a ten poslal domácí do jednobrankového vedení. Další příležitost si vypracoval Javier Pastore, ale ten si v blízkosti Andujara neporadil dobře. Na druhé straně vyslal první pokus na domácí branku Taka Morimoto, ale ten brankáři Sirigovi větší problémy nenadělal.

Ve 24. minutě stáhlo při hráči Catanie štěstí, Miccoliho střela totiž orazítkovala brankovou konstrukci a o chvíli později trefil Cavani pouze boční síť. Do poločasu měli ještě jednu příležitost hosté, Morimotova hlavička byla dobře zablokována. První poločas tedy skončil vedením Palerma 1:0.

Ve druhém poločase mohli domácí vstřelit druhý gól, a tím se uklidnit. Málem se to povedlo Miccolimu, ale jeho akci zastavil praporek pomezního rozhodčího. Jak se však ukázalo, Miccoli v žádném ofsajdu nebyl, takže rozhodčí domácím upřel možnost velké šance ke skórování. Domácí drželi častěji míč na svých kopačkách a Catania hrozila spíše z brejkových situacích. Po jedné z nich však padla vyrovnávací branka, Martinez zužitkoval dobré práce Morimota, když bez problému dopravil míč za bezmocného Sirigua - 1:1.

Před koncem utkání, přesněji v 84. minutě mohli hosté do překvapivého vedení. Mascarou zahraný přímý kop našel Spolliho, ale vzrušení bylo v tu chvíli marné neboť se mával ofsajd. Utkání nakonec nerozhodl ani střídající Liverani, který se také ocitl v dobré šanci.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele