32. kolo
03.04.2010 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Calcio Catania - Città di Palermo 2:0

Co může být horšího, než prohrát derby a zároveň málem přijít o vytouženou pozici. Přesně něco takového se přihodilo Palermu, to sice nadále zůstává čtvrté, riskovalo ovšem, že ho dotáhne Juventus. Catania ovládla sicilské derby díky brankám Maxiho Lopéze v průběhu prvního poločasu.

Catania vstoupila do utkání velmi agresivně, ovšem byli to hosté, kteří jako první vyslali střelecký pokus na branku Andujara. Ve 14. minutě už Catania vedla, Maxi Lopéz obral o míč Goiana a střelou na zadní tyč překonal Sirigua - 1:0 pro Catanii. Maxi Lopéz se vzápětí ocitl v další stoprocentní šanci, znovu se objevil sám před Siriguem, jenže tentokrát byl brankář Palerma úspěšnější. V 29. minutě zahrozili také hosté, tedy Palermo. Cavani ale mířil hlavou vedle.

Ve 32. minutě už to bylo 2:0, Martinez potáhl míč a v pokutovém území přesně přihrál Maximu, který nekompromisní střelou zvýšil na 2:0 pro Catanii. Maxi Lopéz byl v prvním poločase k nezastavení, skvělé individuální sólo zakončil střelou, ale byl v úhlu, takže branka nepadla. Prakticky něco podobného se stalo i na druhé straně, už v nastaveném čase ohrozil střelou z úhlu branku Catanie Cavani.

Začátek druhého poločasu začal obrovskou šancí Palerma, Cavani se ocitl sám před Andujarem, ale brankář Catanie vytáhl opět skvělý zákrok. Hosté ještě více přitlačili na pilu, Miccoli netrefil branku jen těsně. Dvacet minut před koncem mohl zvýšit už na 3:0 Mascara, jeho rána ve vzduchu zaplavala, nicméně v brance neskončila. Mezi tři tyče se netrefil ani Balzaretti a hosté už to měli v závěru hodně těžké. Pět minut před koncem zazdil poslední šanci Palerma opět Cavani, před Andujarem si znovu neporadil. Catania vyhrála v prestižním derby nad Palermem 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele