2. kolo
30.08.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Città di Palermo 1:0

Jediná branka z 29. minuty znamenala nejtěsnější výhru domácí Fiorentiny nad Palermem. Trenéru Prandellimu se vyplatilo nasazení Stevana Jovetiče, tedy tentýž muže, který posunul Violu do základních skupin Ligy mistrů.

Viola začala v utkání lépe, už po pěti minutách hry se ve dvou brankových příležitostí ocitli útočníci Gilardino a Jovetič, ale ani jeden z nich na brankáře Rubinha nevyzrál. Naopak Fiorentina mohla děkovat svému brankáři Freyovi poté, co zlikvidoval Cavaniho pokus. Ve 29. minutě se stejně jako proti Sportingu Lisabon v předkole Ligy mistrů prosadil Stevan Jovetič. Mladý útočník těžil z dobré práce Comotta - 1:0 pro domácí. Před domácím publikem se pak po druhé v zápase vyznamenal brankář Sebastien Frey, který tentokrát zlikvidoval Miccoliho nebezpečný pokus.

Po změně stran se první do míče opřel Vargas, jeho přímý kop ale v brance neskončil. Na druhé straně mohl vyrovnat stoper Kjaer, ale v koncovce selhal. Palermo se stále více tlačilo dopředu, ale ke kýženému vyrovnání to bohužel pro hosty nevedlo. Neujal se jak přímý kop Miccoliho, tak i pohotový pokus Simplicia. Obrovskou příležitost změnit nepříznivý výsledek měl v 78. minutě Igor Budan, tento útočník nebezpečně hlavičkoval po centru Balzarettiho. V závěru utkání mohl zvýšit Jovetič, ale Rubinho ho vychytal. Sicilský celek tedy nakonec prohrál v Toskánsku 0:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
sosna

V nohách však hráči mají středeční předkolo Ligy mistrů, v němž porazili Sporting Lisabon a prošli do základní části. Nebylo to náhodou 1:1 ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele