18. kolo
06.01.2010 20:45 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

AC Milán - Janov CFC 5:2

Večerní duel mezi AC Milán a Janovem byl úžasnou třešničkou na dortu za prvním novoročním kolem Serie A. Fanoušci na San Siru viděli snad všechno - spoustu branek, penalty, nádherné akce. Se třemi body v kapse nakonec po zásluze odcházejí Rossoneri.

V základní sestavě AC se objevila staronová posila David Beckham. Ten nahradil zraněného Alexandra Pata. Tím pádem se do ofenzivnější pozice posunul Andrea Pirlo, aby podporoval útočníky Ronaldinha s Borrielem. Nová tvář se objevila i v základní jedenáctce Grifonů, forvard David Suazo.

Zápas mohl mít gólový start, už po třech minutách předvedl své umění David Beckham, jenž zprava nacentroval a těsně před Ameliou zakončoval Borriello, který ale neuspěl. Další větší šanci si vzal na starost Massimo Ambrosini, který si skvělým výkonem postupně podmanil celý zápas. Nejprve se ale neukázal zrovna v dobrém světle, když ve 13. minutě pronikl do pokutového území a po kontaktu s Biavou upadl. Sudí Orsato pravděpodobně neměl na výběr, když odpískal pokutový kop, ale opakovaný záběr ukázal, že domácí kapitán faul trochu zveličil.

K čemu mu to ale bylo platné, když Ronaldinho pokutový kop odflákl a nechal vyniknout Ameliu. Přestože úvod duelu patřil Milánu, míč ze své sítě musel jako první lovit Dida. Rodrigo Palacio si udělal prostor na pravé straně, aby mohl odcentrovat na nabíhajícího Sculliho, kterého nedokázal ubránit Abate a pak jen již sledoval, jak míč končí v domácí síti.

Uběhlo sedm minut a Rossoneri dostali další velkou šanci ke vstřelení branky. Borriello prostrčil míč na Ambrosiniho, který opět vběhl do vápna, aby byl faulován vyběhnuvším Ameliou. Orsato znovu ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci se sebevědomě postavil Ronaldinho a napodruhé se již nemýlil. Beckham poté málem překvapil soupeře rychle rozehraným trestným kopem, ale branku naštěstí pro Janov netrefil. Grifové ve 37. minutě přišli o zraněného Morettiho, toho musel nahradit Modesto.

Střídání jakoby přineslo do obranných řad hostů chaos, protože vzápětí Milán vstřelil druhou branku. Po velkém závaru před branku, který začal trestný kop následovaný zneškodněnou Borriellovou hlavičkou a i Ambrosiniho dorážkou, nakonec vše propálil Thiago Silva.

Jak AC zakončilo první poločas, tak začalo ten druhý. Po třech minutách zvýšilo vedení už na 3:1, kdy se do otevřené obrany hostů vrhl Ronaldinho, poslal míč na Antoniniho a ten ho vrátil před branku, kde jednoduše zakončoval Borriello. Druhý přesný zásah si připsal Borriello, jenž ještě nedávno hájil právě barvy Janova, po hodině hry. Sedmadvacetiletý forvard si naběhl na za obranu směřující Antoniniho centr a parádním akrobatickým kopem z letu poslal míč o zem za Ameliova záda. Ze své branky byl tak nadšený, až si samou radostí strhal dres a inkasoval žlutou kartu.

Šanci měl na druhé straně také Suazo, ale jeho pokus byl zlikvidován. Hřiště poté opustil Pirlo, kterého Leonardo šetří na víkendový duel s Juventusem. Vzápětí byl střídán také Borriello, jenž si mohl vychutnat aplaus stojících diváků. Další slibné šance měl Janov, ale Zapaterův trestný kop vychytal Dida a Criscitova rána olízla břevno. Ojedinělou branku si mohl připsat na druhé straně Gennaro Gattuso, ale dobrou pozici prováhal a nechal se vychytat Ameliou.

V 74. minutě dostal Milán třetí dárek od sudího Orsatiho, protože ten se ani napotřetí nebál nařídit penaltu. Tentokrát po faulu Rossiho na Ronaldinha. Penaltu kopl střídající Huntelaar a zvýšil už na 5:1. Takzvanou "standing ovation" si následně užil i David Beckham, ale ani to nebylo to poslední, co si zápas pro fanoušky připravil. Jedenáct minut před koncem totiž ještě utekl David Suazo a snížil na konečných 5:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC dúfam že vám to vyjde a vyhráte.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak Go Rossoneri!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že bude hrát Beckham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele