22. kolo
01.02.2009 15:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - Città di Palermo 1:0

Další dobrý výsledek si připsal Janov, po získaném bodu ze hřiště AC Milán si v domácím prostředí připsal výhru 1:0 nad Palermem. Tři body se nerodily lehce, zápas rozhodl až v poslední minutě utkání Criscito.

Do první šance se dostal domácí obránce Bocchetti, ten si naskočil na rohový kop, jenomže míč neprotlačil za záda brankáře Palerma. Plné ruce práce měla obrana sicilského celku, aby zastavila dravý průnik Domenica Criscita, ofenzivní hráč Janova prokličkoval obranou domácích a až v samotné koncovce byl zastaven. Velice blízko vstřelení branky se ocitl Jankovič, po jeho hlavičce zasáhl perfektním zákrokem Amelia. Brankář Palerma zlikvidoval pokus reflexivně jednou rukou. Hostující Palermo nemělo příliš šancí a obranu domácích ohrožovalo spíše sporadicky. V závěru poločasu museli hosté střídat, Fabio Liverani si přivodil svalové zranění a byl nahrazen Migliacciem.

Aktivnější byl jednoznačně domácí Janov, hlavička Biavy orazítkovala břevno a následnou dorážku Sculliho vyrazil Amelia. Další rohový kop se snesl opět na hlavu Biavy, jenomže Amelia byl opět pozorný.

Po změně stran pokračoval tlak Janova. Aktivní Biava byl znovu nepřesný. O chvíli později se Diego Millito zbavil bránícího Carrozzieriho a obelstil i Ameliu, čistou brankovou příležitost utnul až obránce Simon Kjaer. Janov se dožadoval odpískání pokutového kopu, Antony Vanden Borre spadl v pokutovém území, rozhodčí zůstal neoblomný. Na druhé straně si první velkou šanci připravil Fabio Simplicio, jeho hlavičku vytáhl konečky prstů brankář Rubinho, čímž zachránil domácí celek před pohromou. Závěr utkání byl hodně zajímavý, nejprve trefil Palladino pouze boční síť a po něm hlavou zamířil vedle Giuseppe Sculli.

V 89. minutě se domácí přece jenom dočkali, Jankovič přelstil ofsajdovou past, přihrávkou našel volného Criscita a ten utkání rozhodl. Janov zvítězil 1:0 a i nadále zůstává na příčce zaručující start v Lize mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Janov potvrdí skvělí výsledek z Milána a vyhraje 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele