26. kolo
01.03.2009 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Città di Palermo - Calcio Catania 0:4

Bitvu o Sicílii zvládla lépe Catania, domácímu Palermu nasázela čtyři branky a zaslouženě vyhrála. Hosté rozhodli utkání už v prvním poločase, když dokázali vstřelit tři branky. Zápas ovlivnila červená karta, kterou už v šestnácté minutě obdržel Mark Bresciano.

Catania se dostala do vedení už ve 14. minutě, Taka Morimoto krásně nacentroval na hlavu Ledesmy, který vstřelil první gól utkání. O chvíli později se situace Palerma ještě zhoršila, Mark Bresciano předvedl brutální faul na Morimota a po zásluze byl vyloučen. Přesto si domácí dokázali vytvořit šance, po jedné z nich nedokázal dostat míč do branky Federico Balzaretti. Ve 32. minutě došlo před brankou Catanie k závaru, Ciro Capuano byl faulovan a rozhodčí odpískal volný přímý kop, jak se ale ukázalo, zákrok byl v pokutovém území, tudíž se měla kopat penalta. Nicméně o pět minut později to už bylo 2:0, Morimoto se vyhnul ofsajdové pasti a s přehledem překonal brankáře Ameliu - 2:0.

Palermo se mohlo vzápětí opět dostat do zápasu, kdyby ovšem svojí obrovskou šanci proměnil Edison Cavani, toho skvěle zlikvidoval Albano Bizzarri. Pravidlo nedáš - dostaneš platilo i nyní. Parádní branku vstřelil Giuseppe Mascara, ten se prosadil nádhernou střelou z voleje - 3:0.

Po změně stran už Palermo nedokázalo jakýmkoliv způsobem zvrátit průběh utkání, spíše naopak, hostující Catania přidala ještě čtvrtý gól. Ještě předtím však propásl brankovou příležitost Migliaccio, který hlavou nechal vyniknout Bizzarriho. V 65. minutě vstřelil již zmíněnou čtvrtou branku Paolucci, střídající hráč, jenž nahradil Morimota zužitkoval přihrávku Biagiantiho - 4:0. Albano Bizzarri udržel čisté konto i po střele Miccoli i ráně Succiho. Catania deklasovala Palermo na jeho hřišti 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Začínám litovat, že jsem tam hodil 1. Snad to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neni normalni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele