2. kolo
13.09.2008 18:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Città di Palermo - AS Řím 3:1

Fotbalisté Říma absolutně nezvládli zápas na půdě Palerma. Giallorossi sice brzy vedli zásluhou Baptisty, ale Fabrizio Miccoli s Edisonem Cavanim se postarali o veleúspěšný debut Davide Ballardiniho na lavičce Palerma.

Jak bylo před utkáním avizováno, tak Řím zdaleka nenastoupil v kompletní sestavě. Novinkou bylo zranění kolene Philippa Mexese, za něhož zaskočil nováček Simone Loria. Útočník Vučinič se zranil při rozcvičování těsně před zápasem, a tak na hrot postavil trenér Spalletti "bestii", tedy Julia Baptistu. Na křídle jej doplnil mladík Stefano Okaka a uzdravený Rodrigo Taddei.

Římané začali velmi dobře a již v šesté minutě se mohli ujmout vedení. Julio Baptista však z přímého kopu nastřelil pouze břevno domácí branky. Tak či tak se Římané dočkali velmi brzkého gólu. Stefano Okaka si nádherně narazil s Aquilanim, čímž se dokonale dostal před brankáře. V situaci tváří v tvář Ameliovi navíc zachoval týmového ducha a ještě naservíroval volnému Baptistovi před prázdnou branku. Bývalý útočník Bílého baletu již měl lehkou úlohu. V tuto chvíli vše vypadalo, že se schyluje k velké římské exhibici. Opak byl však pravdou. Začala exhibice Palerma.

V 18. minutě dokázalo Palermo vyrovnat prostřednictvím Edisona Cavaniho. Vše ale ztroskotalo u pomezního rozhodčího, který měl zdvižený praporek nad hlavou. Tato situace byla však pouhým varováním. Za dvě minuty se Rosanero stejně dočkali. Fabrizio Miccoli se napřáhl pár metrů za šestnáctkou a Alexander Doni mohl jen koukat, jak mu míč vymetá šibenici. O pár minut později se Edison Cavani opět postaral o vzrušení celého stadionu. Jeho přímý volný kop nechtěně tečoval Cicinho a nechybělo mnoho, aby míč skončil v síti. Krátce nato střílel opět, tentokráte ze hry, a míč vyrazil až brankář Doni. Po následném rohovém kopu musel Doni opět vytáhnout skvělý zákrok, když vyrazil dělovku Mattia Cassaniho.

Na druhé straně po dlouhé odmlce zahrozili hosté, ale David Pizarro nemířil přesně. Stejně tak jako jeho spoluhráč v obraně Simone Loria, který nahrával zpět Donimu. Jeho nahrávka byla značně nerazantní, čehož se pokusil využít Miccoli. Brazilský brankář však míč přesto sebral do náruče a strhla se pochopitelně vlna nevole. Rozhodčí však Miccoliho protesty nevnímal a situaci neposoudil jako malou domů. Krátce před přestávkou o sobě dali vědět také Alberto Aquilani a Julio Baptista. Ovšem ani jeden Marca Ameliu nehorozil.

Po změně stran se Palermo po značné převaze v první půli zaslouženě ujalo vedení. Obrovská hrubka Pizarra věnovala míč Simpliciovi, který okamžitě našel Fabrizia Miccoliho. Útočník se nerozpakoval, zavěsil do Doniho branky a připsal si tak druhý zásah. Luciano Spalletti již začal takticky manévrovat. Poslal na hřiště Jérémyho Meneze. Ovšem Palermo bylo v tempu. David Lanzafame ani Mark Bresciano se však neprosadili. Na druhé straně přestřelil Alberto Aquilani. Ovšem v 72. minutě se opět projevila genialita Fabia Simplicia. Skvělou kolmou přihrávkou vyslal Cavaniho, který obešel Panucciho a navýšil na 3:1.

Ani nasazení Vincenza Montelly již Římu nepomohlo a neodvezl si tedy ze Sicílie ani jeden bod. V úterý již čeká AS duel Ligy mistrů, takže se má Luciano Spalletti nad čím zamýšlet.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super!!!

Reagovat
smazaný uživatel

musi byt 2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

verim rimanum 2:0

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

tiket hned fuc

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokos!!!akoze cakal som remizu..aj som piodal..mi usiel tioket bo som dal X-ku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele