14. kolo
30.11.2008 20:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Città di Palermo - AC Milán 3:1

Třetí porážku v lize si připsalo milánské AC, to ztratilo několikazápasovou neporazitelnost po velmi špatném zápase s Palermem. Utkání hodně ovlivnila první nařízená penalta, kterou neproměnil Ronaldinho. Palermo se totiž potom vzchopilo a Milánu nasázelo tři branky, ostudný výsledek alespoň zmírnil druhou, tentokrát proměněnou penaltou Ronaldiho.

Palermo se už od začátku snažilo svého soupeře přehrávat svojí aktivitou, ale první větší vzrušení nabídla kombinace Ronaldinha s Bonerou, obránce milánského AC však svojí hlavičku neumístil přesně. I další velkou tutovku měl AC Milán, Alexandre Pato využil zaváhání domácí obrany, obral o míč jednoho z obránců a tvrdou střelou ztroskotal na vynikajícím Ameliovi. Poté přišly dvě slibné příležitosti domácího celku, respektive Fabrizia Miccoliho, někdejší hráč Juventusu Turín dvakrát z hranice pokutového území přesně vypálil a donutil Abbiatiho ke skvělým zákrokům.

Ve 25. minutě přišel nejspíše klíčový okamžik celého utkání, Alexandre Pato byl při svém průniku sražen Marcem Ameliou a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. K němu se při absenci Kaká postavil Ronaldinho, jenomže úřadoval brankář Smelka, jenž směr pokutového kopu vystihl. Milánští jakoby se s neproměněnou penaltou nemohli smířit, jelikož od té doby začal hrát pouze jeden tým, a to sice domácí Palermo. Obranu Rossoneri zaměstnával především Miccoli, jenž nejprve hledal před brankou lépe postaveného spoluhráče a podruhé zkoušel sám zakončit. Tlak Palerma v závěru prvního poločasu sílil, ale hostující Milán byl nejblíže vstřelení branky. Stejně jako v utkání s Turínem nebo Portsmouthem se k přímému kopu postavil Ronaldinho, míč se perfektně stáčel do levého horního rohu, branku však těsně minul.

Ve druhém poločase Palermo navázalo na velmi aktivní první poločas a odměnou mu za to byla vedoucí branka. V 50. minutě si našel prostor na střelu Fabriziu Miccoli a pravačkou se trefil přesně k tyči Abbiatiho branky - 1:0. O devět minut později bylo na straně hostujícího Milána ještě hůř. Dlouhý Liveraniho nákop uklidil hlavou do branky Cavani - 2:0. Až při druhé brance se začal Milán více snažit a svého soupeře dostal pod tlak. Po přímém kopu Pirla musel Amelia tahat z rukávu další pohotový zákrok. V 80. minutě to pro Rossoneri vypadalo na ostudu, Abbiatiho překonal v zápase už potřetí Fabio Simplicio a znovu to bylo hlavou. Vedení 3:0 domácím příliš dlouho nevydrželo, protože se kopala v pořadí druhá penalta ve prospěch AC Milán. Znovu se k ní postavil Ronaldinho, ale tentokrát s přehledem proměnil - 3:1. AC Milán ještě vycítil šanci, ale na zvrat už bylo přeci jenom příliš pozdě. Milánské AC po velmi špatném zápase zaslouženě prohrálo 3:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kluci z Palerma držte se,a´t jim néjaký ten bodík seberete!!!Forza INTER

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !

Reagovat
smazaný uživatel

jak krasne napsane:Palermo s prehledem porazilo AC Milan.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele