15. kolo
07.12.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Città di Palermo 1:0

Michele Fini rozhodl jedinou brankou Derby delle Isole ve prospěch svého Cagliari. Stadion Sant’Elia se opět proměnil v nedobytnou pevnost, jako tomu bylo loňskou sezónu. Cagliari se vyhouplo na dvanáctou pozici, Palermo zůstává o příčku nad ním.

Oba celky byly na souboj velmi motivovány. Palermo deklasovalo v minulém kole AC Milán, Cagliari má na kontě porážky Fiorentiny a Sampdorie a cennou remízu na Stadio San Paolo v Neapoli. Utkání mělo zvláštní příchuť pro trenéra Davide Ballardiniho. Lodivod Palerma totiž loni vedl Cagliari a s týmem dokázal nemožné. Beznadějně poslední celek tabulky vytáhl a s přehledem zachránil. Oplátkou mu nebyla prodloužena smlouva...

Domácí začali velmi dobře. Daniele Conti svou dělovku z dvaceti metrů otřel o břevno Ameliovy klece. Na druhé straně zahamounil Edison Cavani. Na branku totiž vyslal slabou střelu přímo na brankáře místo toho, aby přihrál mnohem lépe situovanému Miccolimu. První a také poslední branka utkání padla ve 34. minutě. Neves Capucho Jeda kolmicí vyslal Andreu Cossu, který následně našel přesným centrem před brankou Michele Finiho. Ten byl sice možná v ofsajdu, ale branka byla uznána.

Palermo se snažilo vrátit do hry. Brankář Marchetti musel zasahovat proti nebezpečné hlavičce Cavaniho. Na druhé straně přestřelil Alessandro Matri z velmi blízké vzdálenosti. O okamžik později se zaskvěl Marchetti, který skvělým zákrokem zlikvidoval střelu Miccoliho mířící do horního rohu. V 85. minutě dokázal Fabrizio Miccoli skórovat, ovšem sudí Banti branku neuznal kvůli ofsajdovému postavení střelce. Palermo přeci jen mohlo srovnat. V samém závěru trefil Cavani břevno a střídající Levan Mchedlidze nedokázal trefit dorážku.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele