33. kolo
26.04.2009 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AC Milán - Città di Palermo 3:0

Milán potvrdil úžasnou formu a po Turínu si připsal další lehké vítězství 3:0 proti Palermu. Rossoneri svého soupeře zničili už v prvním poločase, když se trefili Kaká a Inzaghi. Ve druhém poločase pak přidal další branku opět Kaká. AC Milán navíc využilo zaváhání Juventusu a na druhém místě má náskok dvou bodů.

První branku zařídil Massimo Ambrosini, jenž byl v pokutovém území sražen a rozhodčí odpískal pokutový kop, který Brazilec Kaká proměnil přesnou střelou k pravé tyči - 1:0. I druhou branku měl na svědomí záložník Ambrosini, jenž obloučkem posadil míč na Inzaghiho hlavu - 2:0. Palermo nehrálo špatně, ale vůbec nedokázalo nebezpečněji ohrozit brankáře Didu. S vůbec prvním vážnější pokusem přispěchali hosté až po půlhodině hry, to se k přímému kopu postavil Cavani, ale byl s pokusem nepřesný. O chvíli později byl v pokutovém území Palerma přidržen Kaká a měla se pískat penalta, jenomže hlavní sudí byl jiného názoru a nechal hru pokračovat. V závěru prvního poločasu měl nejprve zajímavou příležitost Migliaccio, jenomže svojí hlavičku namířil přesně doprostřed branky, kde stál brankář Dida, a poté Kaká zkoušel šikovně obstřelit brankáře Ameliu.

Druhý poločas začal pro Palermo otřesně, ve 48. minutě obdržel po faulu na Kaká druhou žlutou kartu Cesare Bovo a musel předčasně do sprch. Početní převahu zužitkovali hráči Milána hned za osm minut. Kaká v pokutovém území nasadil Cassanimu jesličky, ten ho na oplátku přidržel a sudí odpískal druhý pokutový kop, který opět úspěšně proměnil Kaká - 3:0. Trenér Ancelotti vzhledem k dobrému průběhu utkání udělal velice brzy dvě změny, odešli Inzaghi a Seedorf, a na jejich místo přišli Andrej Ševčenko a Ronaldinho. A právě Ronaldinho byl dalším, kdo nebezpečně pálil na branku brankáře Ujkaniho, jenž nahradil Ameliu.

Na poslední čtvrthodinu poslal do hry trenér Ancelotti mladíčka Cardaccia, jenž nahradil Davida Beckhama, ale na dění už to nemělo žádný vliv. Rossoneri si zápas v klidu pohlídali a zaslouženě vyhráli 3:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

forza milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele