19. kolo
20.01.2008 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Citta di Palermo - AC Siena 2:3

Siena ukázala velký charakter, když si veze z dramatického souboji s Palermem všechny tři body. Sicilanům se v poslední době vůbec nedaří a tato porážka pouze podtrhla jejich momentální krizi.

Domácí Palermo nezačalo utkání vůbec špatně, když se již po bezmála čtyřech minutách hry ujalo vedení 1:0. Miccoliův trestný kop byl lehce tečován Amaurim a hostující brankář nestačil zareagovat. Radost domácích ale netrvala ani 60 sekund a bylo vyrovnáno. Do pokutového území centroval De Ceglie, ale centr se mu příliš nepovedl. Míč nakonec poskakoval mezi třemi obránci, kteří si dávali přednost, čehož využil Locatelli a hbitě a přesně zakončil. První desetiminutovka byla opravdu nabytá šancemi. V osmé minutě byl před brankou hostí po rohovém kopu velký závar, ale ani jeden z trojice Biava, Simplicio, Zaccardo nebyl schopen dostat míč za brankovou čáru, když se jim jako zeď postavili brankář Manninger a obránce Codrea. Doposud strhující utkání nabralo v 10. minutě úplně jiný směr, když se po brance Massima Maccaroneho dostala Siena do vedení. Diváci se bavili a utkání stále pokračovalo ve vysokém tempu. Další vzrušení přišlo o několik minut později, kdy byla po zákroku Roberta Guany na Loriu odpískána penalta. K exekuci se postavil Miccoli, ale přesto, že se brankář Manninger vrhl na špatnou stranu, míč narazil pouze do břevna a stav zůstal 1:2. Manninger poté ještě zlikvidoval Amauriho hlavičku a následný Zaccardův pokus zablokoval Codrea.

Ve druhém dějství zachraňoval na brankové čáře Sienu po Amauriho voleji Portanova a míč se mu podařilo hlavičkou vyrazit. Amauri byl ve druhém poločase ještě o něco aktivnější než v tom prvním a po několika minutách opět nebezpečně vystřelil. Tentokrát to bylo z hranice vápna a opět z voleje. Manninger ale vyrazil na roh, ze kterého vznikla Miccoliho střela, která mířila mimo. Miccoli se určitě snažil napravit neproměněnou penaltu a dělal všechno pro to, aby vstřelil branku. Postavil se například k zahrávání volného přímého kopu, který sice napálil do zdi, ale rozhodčí viděl, že Maccarone stojící ve zdi zasáhl míč rukou a nařídil druhý pokutový kop. To byla jedinečná šance pro Miccoliho, jak napravit chybu a šel tedy zahrávat i druhou penaltu. Tu už naštěstí proměnil a srovnal na 2:2. Siena sice byla pod velkým tlakem, ale z obdržené branky se rychle vzpamatovala a za necelých 120 sekund opět odpověděla. Tentokrát to byl Loria, kdo se přesně trefil hlavičkou a rozhodl o osudu utkání. Domácí se sice ještě snažili alespoň vyrovnat, ale Siena si vedení udržela a zvítězila 3:2.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele