27. kolo
29.03.2024 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Dvě neproměněné penalty nakonec nevadily, Benficu spasil šťastnou hlavičkou mladík Neves

Měl to být jednoznačný zápas, bylo z toho velké drama. Benfica splnila roli favorita a porazila na domácím stadiónu poslední Chaves 1:0, ale na tříbodový zisk se pořádně nadřela. V zápase, ve kterém dobývala pokutové území soupeře, neproměnila dvě penalty a zachránila jí až šťastná hlavička mladíka Joãa Nevese.

Od domácích se v souboji týmů z opačných pólů ligové tabulky čekala jasná výhra a jejich gólovou radost mohl už v páté minutě spustit Di María. Jeho střelu z volného přímého kopu ale skvěle vyškrábl brankář Souza. Argentinský křídelník si ale mohl spravit chuť o dvacet minut později, kdy byl v pokutovém území loktem do obličeje udeřen Bah a Di María se ujal nařízeného pokutového kopu. Zakončil ho však nejhorším možným způsobem a Souza jeho střelu bez větších problémů zkrotil.

Benfica ovšem v první půli hrozila jen ze standardních situací a bylo jasné, že se po změně stran musí její přístup k zápasu doprovázenému prudkým deštěm změnit. V 54. minutě se ve velké šanci objevil po Neresově průniku Arthur Cabral, ale byl s míčem již blízko u Souzy, který jeho pokus zblokoval. Dorážející Bah pak zcela minul obránci zodpovědně zapečetěnou bránu.

Po necelé hodině hry přišlápl hostující obránce Júnior Pius na hranici pokutového území Di Máriu a následovala dlouhá porada hlavního sudího s videorozhodčím. Jejím výsledkem byl další pokutový kop pro Benficu, jehož exekuce se tentokrát ujal Cabral. Také jeho zakončení ale bylo velmi podprůměrné a Souza si připsal druhou vychytanou penaltu v utkání.

Obětavě a zodpovědně bránící hráči Chavesu již určitě začali věřit v překvapivý výsledek, když dostali ještě překvapivější gól. Di Maríův centr ze standardní situace prodloužil Neves hlavou zády k bráně tak ideálně, že míč zapadl přímo k pravé tyči brány za marně natahujícího se Souzu - 1:0.

Hosté se za nepřiznívého stavu začali více tlačit do zakončení, ale potýkali se špatnou střeleckou kvalitou. Na druhé straně naopak mohl přidat po dvou šancích druhý gól střídající Marcos Leonardo, ale tentokrát roli kvalitního žolíka nesplnil. Benfica i tak porazila poslední Chaves nejtěsnějším možným způsobem a šanci na mistrovský titul má nadále ve svých rukou.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele