32. kolo
04.05.2024 21:30 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto uspělo na půdě zachraňujícího se Chavesu a upevnilo si třetí místo Primeira Ligy

Porto potvrdilo úlohu favorita na půdě Chavesu a díky brzkému vyloučení domácího Júniora Piuse zvítězilo hladce po výsledku 3:0. Dvě kola před koncem letošního ročníku portugalské nejvyšší soutěže tak zůstává na třetí příčce s šestašedesáti body a před čtvrtou Bragou stále drží jednobodový odstup. Naopak GD se přiblížilo k sestupu do druhé ligy, jelikož je předposlední sedmnácté s třiadvaceti body a za šestnáctým Portimonense zaostává o bodů pět.

Hostující favorit se v úvodní čtvrthodině zahříval, ihned na to ho mohl poslat do vedení Zé Pedro, nicméně jeho nebezpečná střela proletěla o kousek vedle pravé tyče. Svěřenci dlouholetého trenéra Sérgia Conceiçãa se dočkali důležitého vedení ve 27. minutě, neboť Francisco Conceição se postavil k přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů a svůj nádherný pokus zakroutil přesně pod pravou šibenici.

Neuběhla ani další minuta a domácí outsider si výrazně zkomplikoval svou situaci, jelikož Júnior Pius po první obdržené žluté kartě o čtyři minuty dříve došlápl achilovku Varely a rozhodčí José Bessa mu po udělené druhé žluté kartě nekompromisně ukázal kartu červenou. Hosté chtěli navýšit svůj náskok ještě do přestávky a to se jim nakonec povedlo. Nejprve však mířil příliš vysoko íránský kanonýr Mehdi Taremi a poté Evanilson pálil o kousek vedle levé konstrukce.

Evanilson ale přeci jen pojistil vedení FC v nastaveném čase úvodního dějství, když ze čtrnácti metrů napálil odražený balón přesně pod břevno a po kontrole videa byla jeho trefa uznána. Hosté si po přestávce hlídali dostatečný náskok a třetí rozhodující úder zasadili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, protože po nedovoleném zákroku Dária Essuga na Pepêho Aquina s přehledem proměnil nařízenou penaltu tradiční exekutor Taremi.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele