2. kolo
25.08.2024 15:00 CET
2 : 6
(2:2)

Reportáž

Noni Madueke proti Wolves zaznamenal hattrick. (© AFP)

Chelsea deklasovala Wolves a zapisuje pod Marescou první ligové vítězství

Noni Madueke vstřelil ve druhém poločase hattrick a zajistil tak Chelsea první tři body v novém ročníku Premier League. Blues i díky jeho spolupráci s Colem Palmerem, který Maduekemu nahrál na všechny tři branky, přejeli Wolves 6:2.

Poté, co Chelsea v úvodním kole neuspěla proti Manchesteru City, trvalo jí necelé dvě minuty, než se v Midlands prosadila. Roh Colea Palmera se dostal na zadní tyč, kde Nicolas Jackson hlavou překonal brankáře Wolves Josého Sá. Domácí málem odpověděli ještě před 10. minutou, kdy Yerson Mosquera z šesti metrů zamířil těsně vedle. Nicméně těsně před půlhodinou hry svěřenci Garyho O'Neila vyrovnali. Matheus Cunha, který krátce předtím skóroval z ofsajdu, se znovu trefil, když po centru Rayana Aït-Nouriho překonal Roberta Sáncheze.

Marescovi svěřenci se zřejmě nepoučili, protože opět nechali Cunhu volného na hranici pokutového území a jen díky teči Leviho Colwilla se míč dostal na břevno. Tento zákrok mladého anglického obránce se ukázal být o to důležitější, když o tři minuty později Sánchez zaskočil obranu Wolves poté, co dlouhým výkopem našel nabíhajícího Jacksona, který míč prostrčil na Palmera a ten pohotově zakončil. Druhé vedení Chelsea v zápase však trvalo kratší dobu než to první, protože v šesté minutě nastaveného času Aït-Nouri zakroutil volný přímý kop na Totiho Gomese, který hlavou posunul míč na Jorgena Stranda Larsena, jenž úspěšně zakončil a vyrovnal stav utkání na 2:2.

Po poločasové pauze se nadále pokračovalo ve vysokém tempu. Chelsea se dostala zpět do vedení pouhé tři minuty po začátku druhého dějství. Palmer naservíroval míč Maduekemu, který z ostrého úhlu překonal brankáře Wolves, byť s pomocí odrazu od Aït-Nouriho. O pouhých devět minut později to bylo déjà vu, protože Palmer a Madueke - v téměř totožných pozicích - opět kombinovali a výsledek byl stejný.

Wolves byli viditelně otřesení a po hodině hry se situace ještě zhoršila, když na vlastní polovině ztratili míč, čehož využili Enzo Fernández s Jacksonem, kteří po dobré kombinaci našli dobře postaveného Palmera, který opět přihrál Maduekemu, jenž i napotřetí nezaváhal a dokončil hattrick.

Malé naděje na návrat Wolves do zápasu definitivně zlomil střídající Felix, který se gólově prosadil ve svém prvním zápase po přestupu na Stamford Bridge. Chelsea zvítězila na Molineux Stadium poprvé po pěti letech, zatímco Wolves jsou v novém ročníku Premier League stále bez bodu.

Autor: Livesport.cz / Anthony Tomas

Komentáře (1)

Přidat komentář
_Franklin_

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele