3. kolo
31.08.2024 18:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Výhru City nad West Hamem zařídil hattrickem gólostroj Haaland

Manchester City hattrickem Erlinga Haalanda porazil ve třetím kole Premier League West Ham United 3:1. Citizens tak s Kladiváři neprohráli již 18 utkání v řadě.

Mnozí očekávali, že West Ham bude pouze bránit, ale svěřenci Julena Lopeteguiho se v úvodu pustili do útočení a jedovatý pokus Jarroda Bowena prověřil Edersona. Manchester City však brzy otočil zápas ve svůj prospěch, když Haaland nejdříve zamířil nad, ale v 10. minutě znovu našel střeleckou jistotu a potrestal chybu Lucase Paquety. Šance přibývaly a Alphonse Areola musel likvidovat ránu Kevina De Bruyneho, který poté ještě trefil břevno.

V tomto úseku City naprosto dominovali, ale Kladiváři se přesto dostali zpět do hry, když Bowen přešel přes Joška Gvardiola a poslal do pokutového území centr, který si Rúben Dias usměrnil do vlastní sítě. Po půlhodině hry však Haaland dostal přihrávku od Rica Lewise a propálil Areolu.

Łukasz Fabiański vystřídal Areolu a připsal si 200. start v dresu Kladivářů, ale ve druhém poločase měl nejdříve práci Ederson, když po rychlém brejku pálil Mohammed Kudus do tyče. Tento okamžik dodal domácím naději a Manuel Akanji musel skvělým obranným zákrokem zastavovat Michaila Antonia. Příležitosti byly na obou stranách, ale Dias svůj pokus poslal vedle a Max Kilman zamířil mimo.

Chvíli po příchodu z lavičky měl nejblíže k vyrovnání Tomáš Souček, ale jeho pokus mířil rovněž vedle. Veškeré naděje pak vzaly za své, když si Haaland naběhl na průnikovou přihrávku Matheuse Nunese a zkompletoval svůj osmý hattrick v Premier League. Citizens tím svou sérii neporazitelnosti ve venkovních zápasech prodloužili na 19 zápasů. Naproti tomu West Ham v letošním ročníku prohrál oba své domácí zápasy.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Prohra s fenoménem soutěže po třech zasazích fotbalového "monstra" (jak jej nazvali TV komentátoři). Nebyli jsme úplně bez šancí na lepší výsledek, ale zvláště břevno za stavu 1:2 a pak tyč v závěru nám to nedovolily.

Dobrý výkon ve druhé půli, kdy nám prospěla hra na 5 beků. Líbil se mi Kudus, Bowen, Antonio i spolehliví gólmani. Potěšil fakt, že Lopetegui počítá s oběma našimi hráči.

Jsme tým v rekonstrukci, ale zlepšení je evidentní. Až budeme komplet, budeme ještě lepší,

COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele