1. kolo
17.08.2024 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavující Jhon Duran (© AFP)

Tři body na hřišti Kladivářů vystřelil Aston Ville střídající Duran. České duo v základní sestavě i pod novým trenérem

Jhon Durán, o kterého měl v minulosti zájem i West Ham, vystřelil historicky první vítězství Aston Villy na London Stadium, když gólem v závěru zajistil týmu Unaie Emeryho vítězství v úvodním kole nové sezony Premier League (2:1).

Optimismem naplněné provedení písně "I'm Forever Blowing Bubbles" se ozývalo po celém London Stadium na uvítanou Julena Lopeteguiho a jeho několika nových velkých jmen, která přivedl, ale byla to nejnovější rekordní akvizice Villy, která neztrácela čas a dala se do střílení gólů. Amadou Onana vtrhl do pokutového území, naskočil si na rohový kop Youriho Tielemanse a po necelých čtyřech minutách zanechal domácí v šoku, čímž si získal přízeň věrných fanoušků Villy. Tým Unaie Emeryho pokračoval i nadále v tomto duchu a Morgan Rogers otestoval Alphonse Areolu, když se snažil navázat na svou vynikající předsezónní formu.

Brzy přišly další jasné šance Villy, Leon Bailey trefil tyč poté, co se prosmýkl kolem Areoly, a John McGinn ze středu hřiště mířil vedle. Po dlouhém míči se Matty Cash dostal v pokutovém území do střetu s Tomášem Součkem a rozhodčí Tony Harrington ukázal na penaltový puntík, přestože se obránce Villy v tomto souboji lehce dotkl míče. Lucas Paquetá pokutový kop chladnokrevně proměnil, čímž nabudil Kladiváře k silnému závěru poločasu, a nebýt skvělého zákroku brankáře Emiliana Martíneze, vítěze Copa América, mohl Emerson strhnout vedení na stranu domácích.

V porovnání s prvním poločasem byl pro Villu start do poločasu druhého výrazně nepříjemnější, ale přesto ji znovu do vedení mohl poslat Rogers. Hrozba protiútoků Villy byla citelná po celý druhý poločas a Durán, který přišel na hřiště po hodině hry, aby nahradil Ollieho Watkinse, po úniku zasáhl boční síť. Zbývalo něco málo přes 10 minut, střídající hráč a nová posila Ian Maatsen pronikl po levé straně a našel Jacoba Ramseyho, který před zaplněným hledištěm přihrál Duránovi a ten prostřelil Areolu.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

S napětím očekávaný start rekordně posílených kladivářů nakonec skončil hořkou domácí porážkou. Ale - opět skvělej Kudus. A konečně ofenzivní změna herního stylu po Moyesovi.

Zatímco hosté se předvedli s konsolidovanou úspěšnou sestavou, která zářila už v minulý sezoně, domácí trenér nechtěl riskovat a dal opět šanci starým mazákům. Tedy až na defendery Kilmana a Rodrigueze. I tak jsme snad povinně zahájili zápas obligátním inkasovaným gólem.

Přestože jsme se pak postupně zlepšovali, Aston Vila byla v koncovce nebezpečnější. Srovnali jsme a měli další šance. Nakonec nás potopila vyhlédnutá posila Durán, který rozhodl.

Je jasný, že si každý v naší sestavě bude muset svý místo zasloužit. Viz střídání mazáků ve druhý půli. Jsem zvědav, jaká bude nová pozice obou českých hráčů. Cuf má vedle sebe drsnou alternativu a Suk (přestože byl po vystřídání Bowena kapitánem) donutil trenéra po neproměněných tutovkách ukrýt svůj obličej do dlaní.

Jsem zvědav, jak bude zapracování posil do sestavy pokračovat. Já už bych neváhal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele