2. kolo
24.08.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Morgan Gibbs-White (© AFP)

Nottingham si ze svatostánku Southamptonu odvezl hubené vítězství

Southampton prohrál ve druhém kole Premier League s Nottinghamem 0:1 a po návratu do anglické nejvyšší soutěže stále čeká na bodový zisk. Saints navíc i kvůli rozhodující brance Morgana Gibbse-Whitea prodloužili nelichotivou domácí šňůru s hráči Forest, které na svém stadionu v Premier League ještě nikdy nedokázali porazit.

Návrat prvoligového fotbalu na St. Mary's se v úvodním dějství nesl v poměrně klidném duchu a diváci v ochozech nebyli svědky příliš akční podívané. S postupem času se do hry dostávali více a více hosté, jenomže v jejich nejlepší příležitosti selhal Nikola Milenkovič, jenž po přiklepnutí od Chrise Wooda z jasné pozice zamířil mimo.

Saints v první půli nepůsobili příliš nebezpečně, což se ovšem po návratu ze šaten změnilo. Ačkoliv domácí načali druhé dějství aktivně, Matz Sels v bráně Forest se dlouho musel spokojit s rolí nečinného přihlížejícího.

Anthony Elanga, jenž se prodribloval až k pokutovému území soupeře, byl zastaven pohotovým zákrokem Jana Bednareka. Hosté však na prahu závěrečné dvacetiminutovky hrozili dál. To se jim nakonec přece jen vyplatilo. Southamptonu se po rohovém kopu nepodařilo odklidit balon, kterého se na zadní tyči zmocnil Gibbs-White a ačkoliv jeho hlavičku nejprve zastavil na brankové čáře jeden z obránců, z dorážky už se Angličan nemýlil.

Saints následně sice dupli do pedálů a pokusili se vytvořit si závěrečný nápor, Sels v bráně Nottinghamu ovšem nemusel do závěrečného hvzidu nic řešit, a připsal si tak své první čisté konto v této sezoně.

Autor: Livesport.cz / Matthew Burgess

Komentáře (1)

Přidat komentář
SOTON

proměníme šance a klidných 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele