5. kolo
21.09.2024 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lesley Ugochukwu (vlevo) stíhá Sama Morsyho (© AFP)

Nálada Svatých klesla v nastavení k zemi. Ipswich zachránil zkušený Morsy

Kapitán Ipswiche Sam Morsy vstřelil v 95. minutě vyrovnávací gól na stadionu St Mary's proti Southamptonu a zajistil svému celku remízu 1:1. Oba nováčci soutěže tak i po utkání pátého kola Premier League zůstávají bez výhry.

V souboji dvou nově postoupivších týmů to byli domácí, kteří před svými fanoušky předvedli aktivní vstup do zápasu a už v páté minutě se ujali vedení. Tyler Dibling, jenž minulý víkend zajistil penaltu proti Manchesteru United, dostal přesnou přihrávku od Adama Lallany a poté prokázal skvělý klid v zakončení, když vstřelil svůj první gól mezi anglickou smetánkou.

Poté, co se Southampton poprvé v této sezóně Premier League ujal vedení, byl těsně před půlhodinou hry velmi blízko zdvojnásobení náskoku. Cameron Archer se dostal do úniku, šikovně obešel brankáře, nicméně svou následnou střelu poslal jen do tyče. Na opačném konci hřiště Aaron Ramsdale zastavil silnou ránu Omariho Hutchinsona a zajistil, že tým Russella Martina šel do přestávky s těsným náskokem.

Kieran McKenna se během druhé půle obrátil na svou lavičku a udělal četné změny ve snaze najít hráče, který by mohl odemknout pevnou defenzivu Southamptonu. Když už se zdálo, že obrana Saints odolá, tak přišel v nastavení šok. Ten obstaral tečovaný dalekonosný pokus Morsyho, jenž hostům zachránil bod. Domácí tak zůstávají v sestupovém pásmu a jsou nyní bez výhry v 18 zápasech Premier League v řadě, zatímco třetí remíza ponechala Tractor Boys na 16. místě.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele