8. kolo
21.10.2024 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chris Wood rozhodl o výhře Nottinghamu Forest. (© Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Crystal Palace stále čeká na první vítězství v sezoně, tři body Nottinghamu zařídil rozjetý Wood

Nottingham ukončil svou sedmizápasovou sérii bez vítězství na domácí půdě, když v osmém kole Premier League zdolal Crystal Palace 1:0. Jediný gól obstaral tahoun Forestu Chris Wood, jenž se prosadil v každém z posledních čtyř zápasů za klub i národní tým.

Eagles prožili frustrující začátek sezony Premier League, do utkání v East Midlands ale vlétli odhodláni uhrát pozitivní výsledek a dostat se ze sestupového pásma. Hosté byli blízko brzkému otevření skóre, když Eberechi Eze z hranice pokutového území těsně přestřelil. Na druhé straně Dean Henderson chytře zakročil před pokusem Elliota Andersona.

Obě strany pokračovaly ve vytváření spousty šancí v atraktivní úvodní půlhodině. Eddie Nketiah vystřelil z dálky bez úspěchu a Ryan Yates nasměroval hlavičku těsně mimo cíl. Domácí si vytvořili další dobrou příležitost v závěru půle, nicméně Callum Hudson-Odoi po přihrávce na Wooda asistenci slavit nemohl, jelikož útočník střílel přímo na Hendersona.

Na začátku druhého poločasu se situace vyvíjela podobně záživně. Ezeho ostrý pokus z voleje zmařil Matz Sels v brance Forestu. Anglický reprezentant byl po hodině hry ještě blíž ke skórování, ale Sels byl opět připraven a skvěle se vrhl po Ezeho střele, která skončila na břevně. Tyto zákroky se ukázaly jako klíčové a domácí v 65. minutě prolomili nerozhodný stav, když se Woodův pokus z 20 metrů z první stočil pod ruku pomalu reagujícího Hendersona.

Hosté se poté snažili o vyrovnání, ale defenziva The Tricky Trees pod tlakem odolala a zajistila tak tři cenné body a posun na osmé místo v tabulce. Eagles se nepodařilo vyhrát v úvodních osmi ligových zápasech sezony poprvé od roku 1992/93, což jen zvýšilo tlak na hlavního trenéra Olivera Glasnera.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele