1. kolo
17.08.2024 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Nottingham přerušil černou sérii ligových startů. Radost jeho fanouškům uzmul v závěru Semenyo

Nottingham Forest ukončil pětiletou sérii porážek v úvodní den ligy, ale i tak nebyli jeho fanoušci spokojeni, jelikož cestu jejich miláčků za třemi body pokazil v závěru vyrovnávacím gólem na 1:1 Antoine Semenyo. Ten tak odpověděl na úvodní branku duelu, kterou vsítil Chris Wood.

Sotva bitva začala, došlo k nevinně vypadající srážce mezi Semenyem a záložníkem Forestu Danilem, kvůli které musel Brazilec na hřišti podstoupit dlouhé ošetření. Stalo se tak během jeho 50. vystoupení za klub. Když hra nakonec pokračovala, byl to Forest, kdo získal převahu a nejlepší střelec předešlé sezony Wood pokračoval tam, kde v minulém ročníku skončil. Poté, co náhradník Ryan Yates pronikl dopředu a napálil míč na brankáře Neta, byl právě Wood tím, kdo ihned přispěchal s přesnou dorážkou.

Hosté mohli vyrovnat po rohovém kopu, branka byla však pro přechozí ofsajd odvolána. Bournemouth pokračoval v tlaku i v bojovné druhé půli.

Krátce po hodině hry mohl vyrovnat hlavičkující Willy Boly, ani jemu se to ale nepovedlo. Když domácí hrozili zvýšením svého náskoku, mohl to být paradoxně jejich soupeř zásluhou Semenya, kdo mohl skórovat, avšak Matz Sels ránu pokryl. V závěrečné fázi zápasu potěšil fanoušky na City Ground nástup rekordní letní posily Elliota Andersona.

Zdálo se, že Bournemouth bude litovat odevšivšího útočníka Dominica Solankeho, tři minuty před koncem se ale nepovedená přihrávka Harryho Toffola odrazila od Murilla k Semenyovi a ten mohl z bezprostřední blízkosti doklepnout. Pozdní vyrovnávací gól připravil Forest o první vítězství v devíti ligových střetnutích proti Cherries. Andoni Iraola se již nemůže dočkat, aby mu nově podepsaný útočník Evanilson pomohl vylepšit klubový rekord z minulé sezony, kdy Cherries získali 48 bodů.

Autor: Livesport.cz / Matthew Burgess

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele