2. kolo
24.08.2024 16:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Duel City s Ipswichem přinesl bleskový obrat domácích a Haalandův hattrick

Manchester City si ve druhém kole Premier League vyšlápl na nováčka z Ipswiche, s nímž sice rychle prohrával, během dvou minut však vývoj utkání otočil a nakonec i díky hattricku Erlinga Haalanda zvítězil 4:1. Tractor Boys tak poprvé od roku 2006 zahájili ligový ročník dvěma po sobě jdoucími porážkami.

Držitelé čtyř titulů v řadě proti loňským vicemistrům Championship - kdyby se fotbal hrál na papíře, bylo by o vítězi rozhodnuto už před úvodním hvizdem. Naštěstí pro Ipswich se však fotbal hraje na trávě a hosté ohromili Etihad tím, že se neuvěřitelným způsobem ujali vedení, když letní posila Sammie Szmodics po úniku prostřelil Edersona. Hostující radost však trvala jen krátce, protože Leif Davis v pokutovém území podrazil Savinha a Haaland z penalty pohotově srovnal.

Tractor Boys následně dostali krutou lekci fotbalu, neboť velmi brzy prohrávali nejen o jeden, ale hned o dva góly. Arijanet Muric byl nejprve na hranici vlastního vápna obrán o míč a celá situace vyústila v zakončení Kevina De Bruyneho do prázdné brány. Chviličku nato Belgičan našel Haalanda, jenž pohotovým zakončením kolem Murice skóroval už podruhé a pořádně otřásl družinou Kierana McKenny. Ta navíc měla štěstí, že neinkasovala počtvrté, neboť De Bruyne i Rico Lewis svými pokusy zasáhli břevno.

Druhý poločas byl v porovnání s prvním trochu nudnější, ale pro Ipswich to znamenalo, že alespoň na chvíli jeho hráči slezli z domácího kolotoče. Většina diváků v té době už volala po nasazení İlkaye Gündoğana a jeho druhém debutu v dresu Manchesteru City, nicméně uprostřed čekání na jeho představení měli domácí přidat čtvrtý gól, ale Muric se do jisté míry vykoupil, když skvělým zákrokem zabránil Haalandovi v dosažení hattricku. Citizens se nakonec přece jen dočkali. 20 minut před koncem Pep Guardiola poslal na trávník vracející se německou hvězdu, čímž postavil zaplněný Etihad na nohy.

Celkově to bylo pro Ipswich, který měl za sebou v nejvyšší anglické soutěži křest ohnem, poněkud frustrující odpoledne. Domácí navíc vše završili v samém závěru, kdy se o slovo opět přihlásil Haaland a vsítil třetí gól v utkání.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele