4. kolo
14.09.2024 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Erling Haaland přidal další dva góly. (© AFP)

Haalandova fantastická fazona pokračovala proti Brentfordu

Manchester City sice v domácím utkání čtvrtého kola Premier League proti Brentfordu velmi rychle prohrával, díky dvěma gólům spolehlivého ostrostřelce Erlinga Haalanda ovšem vývoj duelu otočil a připsal si 32. ligový triumf na svém hřišti v řadě. Naposledy na Etihad Stadium podlehl v anglické nejvyšší soutěži právě Včelám, se kterými Citizens překvapivě padli v listopadu 2022.

Pouhých 22 sekund po úvodním hvizdu nastalo na stadionu v Manchesteru hrobové ticho, neboť Yoane Wissa využil propadlého míče a vstřelil nejrychlejší gól, který kdy City v Premier League inkasovalo. Vedení vlilo hostům krev do žil a Bryan Mbeumo mohl po chvíli přidat další branku, jeho pohotový pokus ovšem zlikvidoval Ederson.

Navzdory počátečním potížím se domácí v 19. minutě dočkali vyrovnání, když míč propadl k Haalandovi, jehož pokus z první se odrazil od Ethana Pinnocka a zapadl ke vzdálenější tyči. Pinnock poté hlavičkoval zpoza vápna, ale krátce nato ho překonal Haaland, který si naběhl na dlouhý míč od Edersona a chladnokrevně překonal Marka Flekkena, čímž dokončil obrat. Savinho a Jack Grealish pak sice ze svých šancí neskórovali, ale ještě před koncem poločasu přišla pro Thomase Franka další pohroma, když Wissa musel po zákroku Matea Kovačiče vystřídat.

Pep Guardiola o poločase provedl dvě změny, mimo jiné dal Rodrimu první minuty v nové sezoně. Domácí převzali kontrolu, aniž by zpočátku Flekkena výrazněji prověřili. Lewis-Potter byl na konci rychlého protiútoku Bees příliš zbrklý, více zaměstnaným brankářem byl však i nadále Flekken, jenž vytlačil Grealishův kroucený pokus a vyrazil Haalandovu ránu, čímž zabránil norskému útočníkovi ve třetím hattricku v řadě a udržel svůj tým v zápase.

Ten pak ještě trefil tyč, jeho následnou střelu zablokoval Collins a o chvíli později ho nepustil k dorážce Flekken, čímž zajistil, že o 13. výhře City v PL v řadě rozhodl nejtěsnější rozdíl. To může být pro Brentford mírnou útěchou, stejně jako fakt, že jediné dvě porážky z pěti soutěžních zápasů v tomto ročníku přišly proti Liverpoolu a nyní proti úřadujícím šampionům.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele