5. kolo
21.09.2024 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wout Faes v utkání s Evertonem (© AFP)

Leicester dlouho tápal, naděje Evertonu na první triumf v sezoně utnul v závěru Mavididi

Evertonu se v pátém kole Premier League vydařil vstup do utkání v Leicesteru, nakonec však remizoval 1:1. I tak mohli Toffees slavit alespoň první bodový zisk v nové sezoně. Hrdinou celku z Liverpoolu se dlouho zdál být ve 12. minutě skórující Iliman Ndiaye, kterému asistoval nestárnoucí Ashley Young. Čtvrt hodiny před koncem však domácí vyrovnali zásluhou Stephyho Mavididiho, kouč Sean Dyche se tak prvního triumfu nedočkal.

Návštěva Evertonu v Leicesteru nabyla na důležitosti, protože oběma týmům šlo o zajištění prvního vítězství v anglické nejvyšší soutěži v této sezóně. Čtyři porážky v řadě odsoudily Toffees na samotné dno tabulky. Za pozitivní vstup do duelu ale byli brzy odměněni. Ve 12. minutě vyslal chytrou zpětnou přihrávku Young, na jejím konci byl s nekompromisním zakončením Ndiaye.

Leicester se snažil odpovědět, ale s příchodem silných dešťů bylo těžké hrát konstruktivní fotbal. Podmínky se nezlepšily ani po výměně stran, což vedlo ke krátkému zpoždění. Když hra konečně pokračovala, byl to Everton, kdo opět dominoval. Rychlonohý Ndiaye se propracoval do nadějného prostoru, následně ale nedokázal nebezpečně zakončit. Jordan Ayew se pak po ojedinělém pokusu Lišek chytal za hlavu, po impozantní technické práci totiž přestřelil bránu.

Vytrvalý déšť pokračoval i v závěrečné půlhodině, kdy Toffees nedokázali navýšit vedení. Jesper Lindström byl jedním z hlavních aktérů oživujících hru, změna skóre se ale pořád nekonala. Obě strany se i nadále střídaly ve snaze vytvořit si šanci, gólman Mads Hermansen z Leicesteru zneškodnil pokus Dominica Calverta-Lewina a poté Caleb Okoli zamířil nad Pickfordovu branku.

Evertonu se znovu lepila smůla na paty a stejně jako v předešlých utkáních nakonec na výhru nedosáhl. Leicester stupňoval tlak a po rohovém kopu se míč dostal k Mavididimu, jenž stanovil konečný výsledek. Lišky se poté snažily i o vstřelení vítězné branky, na tu však již nedosáhli.

Autor: Livesport.cz / Matthew Burgess

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele