3. kolo
31.08.2024 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jhon Durán (© AFP)

Hladový vlk Durán přemohl Lišky, dva stejní hráči přispěli ke druhé venkovní výhře Villans

Aston Villa si na King Power Stadium připsala druhou venkovní výhru v sezoně, když ve třetím kole Premier League porazila Leicester City 2:1. Do střelecké listiny se opět zapsali stejní dva hráči - Amadou Onana a Jhon Durán. Přestože Leicester korigoval v 73. minutě skóre trefou Facunda Buonanotteho, hosté si už náskok pohlídali a nedovolili Liškám poprvé v sezoně zvítězit.

Villa měla lepší první poločas a vytvořila si úvodní šanci zápasu, když John McGinn kroutil míč těsně nad břevno. Ollie Watkins pak po dvou nevyužitých velkých šancích proti Arsenalu z minulého týdne opět neměl potřebné štěstí, když jeho střelu zblízka zachránil Mads Hermansen. Hosté se nakonec prosadili po chytré akci, kdy Onana trefou k zadní tyči vstřelil svůj druhý gól v této sezóně. Jacob Ramsey poté mohl zdvojnásobit vedení Villy, ale Hermansen jeho pokus vyrazil. Leicester se v závěru poločasu zlepšil, když se Caleb Okoli protáhl k brance, ale Emiliano Martínez jeho šanci zlikvidoval a udržel před poločasem čisté konto.

Lišky si přenesly svůj náboj i do druhé části, kdy Okoli pálil z dálky těsně nad a Jamie Vardy dokonce dostal míč do sítě, ale byl mu odmáván ofsajd. O pár minut později však gól vstřelila Villa, a ten už platil, když Durán jako střídající hráč skóroval podruhé v sezoně.

Zdálo se, že Villans míří k vítězství, ale Facundo Buonanotte svým prvním gólem za Leicester udržel zápas dramatický. Durán však mohl v závěru duel definitivně rozhodnout, ale jeho střela po prudké otočce našla pouze rukavice brankáře. Nicméně i přesto, že tým Unaie Emeryho odehrál už osm ligových zápasů bez čistého konta, dokázal vítězství udržet. Steve Cooper se mezitím stal prvním manažerem Leicesteru od roku 2010, který nevyhrál žádný ze svých prvních tří ligových zápasů.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele