6. kolo
29.09.2024 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Ollie Watkins (© AFP)

Watkinsova forma na Ipswich nestačila. Aston Villa po ztrátě s nováčkem uvolnila místo Chelsea

Ipswich využil v šestém kole Premier League výhody domácího prostředí k zisku bodu za remízu 2:2 s Aston Villou. Favorit v utkání dlouho vedl díky Olliemu Watkinsovi, jenž si v prvním dějství připsal gól i asistenci. Po výměně stran ale zafungovala pro domácí souhra mladých letních posil. Dvougólový Liam Delap těžil z práce Omariho Hutchinsona, jenž přišel z Chelsea. Právě Londýňané mají nyní díky lepšímu skóre pohodlí čtvrté příčky.

Villans neudrželi čisté konto v předchozích deseti ligových zápasech a trvalo jen osm minut, než se tato série prodloužila. Liam Delap využil křížné přihrávky Jacka Clarkea ke střele umístěné pod Emiliana Martíneze, jednalo se o vůbec první útok domácích. Hosté však rychle odpověděli poté, co Morgan Rogers otevřel svůj účet v této sezóně a po špatném odkopu Jacoba Greavese uklidil k tyčí míč, jenž pro něj přichystal Watkins.

Ipswich chtěl znovu získat vedení, Clarke z nadějné pozice ale hlavičkoval nad. Čerstvě postoupivší celek byl znovu potrestán, když se Watkins opět dostal na listinu střelců. Z bezprostřední blízkosti zakončoval po centru Leona Baileyho. Domácí se snažili o vyrovnání před poločasovou přestávkou, Martínez ale předvedl dva brilantní zákroky, nejprve odvrátil prudký halfvolej Kalvina Phillipse a poté vystrčil nohu proti pokusu Delapa.

Druhé dějství začalo klidně. Sam Morsy zkusil štěstí z dálky těsně před hodinou hry, ale jeho rána nakonec letěla daleko od brány. Leif Davis pak střílel jen do boční sítě krátce předtím, než Delap znovu rozjásal domácí publikum. Útočník obešel obránce a následně zakončil k tyči. Těžce vybojovaný bod pro Ipswich znamená, že nyní ve čtyřech ligových zápasech neprohrál a vymanil se ze sestupového pásma. Villans sice promarnili šanci dostat se na druhé místo, ale alespoň si udrželi skvělou bilanci, když v posledních 15 střetnutích prohráli pouze jednou.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele